Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ford ar putea închide o fabrică din Europa din cauza pierderilor pe plan internațional

Ford ar putea închide o fabrică din Europa din cauza pierderilor pe plan internațional

Un articol de: |

Profitul Ford este redus de pierderile înregistrate pe plan internațional, fiind nevoită să închidă cel puțin o fabrică din Europa, în ciuda supracapacității de producţie a companiei, care o depăşeşte pe cea a General Motors, se arată într-o analiză a Bloomberg.

General Motors şi PSA Peugeot Citroen au anunţat recent că vor închide câte o uzină de pe continent, ceea ce ar putea atenua reacţia publicului şi a politicienilor la o decizie similară din partea Ford, proprietarul Automobile Craiova.

Cele mai vulnerabile fabrici Ford ar fi cea din Southampton, Marea Britanie, şi Genk, Belgia, scriu jurnaliștii.

GM va închide fabrica Opel din Bochum, Germania, iar Peugeot pe cea de la Aulnay, Franţa.

Ford a precizat în luna iunie că profitul din trimestrul al doilea avea să fie afectat "substanţial" de pierderile înregistrate în Europa, Asia şi America Latină, care sunt triple faţă de cele din primul trimstru, urcând la 570 milioane de dolari.

Ford utilizează numai 63% din capacitatea de producţie din Europa, iar pierderile înregistrate în acest an pe continent ar putea depăşi 1,1 miliarde de dolari, dublu faţă de estimările companiei, anticipează analistul Adam Jonas de la Morgan Stanley.
Citeşte mai multe despre:   Ford,   ar putea inchide o fabrica,   Europa,   General Motors,   pierderi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic