Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Germania vrea puterea peste tot în Europa: Nemții se pregătesc să preia președinția Băncii Central Europene din 2019

Germania vrea puterea peste tot în Europa: Nemții se pregătesc să preia președinția Băncii Central Europene din 2019

Un articol de: |

Germania s-a impus cu ușurință în mandatul cancelarului Angela Merkel ca principalul lider al Europei, iar acum încearcă să preia puterea în cât mai multe instituții cu putință.

Guvernul german dorește ca șeful băncii centrale germane Jens Weidmann să devină următorul preşedinte al Băncii Centrale Europene începând din 2019 când se termină mandatulu actualui șef BCE, Mario Draghi, scrie ZF.

Citește și: Incredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBORScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiMărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. 'Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste ea'"Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!"

Banca Central Europeană s-a impus în timpul crizei din deceniul trecut drept salvatorul Uniunii prin programele sale de ajutorare a băncilor și economiilor slabe din zona euro.

Luni, miniştrii de finanţe din Germania şi Franţa au convenit să întărească zona euro printr-o integrare mai în profunzime: prin convergenţă bugetară, coordonarea politi­cilor economice şi proiecte de investiţii comune.

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul de finanţe Wolfgang Schaeuble cred că a venit vremea ca un neamţ să conducă BCE şi şi-au ales deja candidatul favorit. Potrivit Handelsblatt, guvernul german lucrează la un plan pentru ca Jens Weidmann, şeful Bundesbank, să-i succeadă actualului preşedinte BCE Mario Draghi când mandatul italianului expiră în 2019.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luniPrețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din Austria

Pentru a își îndeplini acest plan fără a primi critici din partea țărilor sud-europene, Germania intenționează să îl susțină pe spaniolul Luis de Guindos pentru funcția de vicepreședinte, dar anumite surse susțin că acest lucru nu va fi destul ci va mai trebui să facă și alte concesii economice și monetare.

Pe lângă neamțul Weidmann, și șeful băncii central franceze Francois Villeroy de Galhau este văzut cu șanse importante pentru preluare șefii BCE.De-a lungul existenței, Banca Central Europeană a fost condusă de persoane Olanda, Franța sau Italia.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic