Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic GlaxoSmithKline, amendată cu 3 miliarde de dolari pentru cea mai mare fraudă din sistemul medical american

GlaxoSmithKline, amendată cu 3 miliarde de dolari pentru cea mai mare fraudă din sistemul medical american

Un articol de: |
Foto: boiseweekly.com Economic

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) va plăti o amendă de 3 miliarde de dolari după ce a acceptat să-și recunoască vina în cel mai grav dosar de fraudă din istoria SUA, scrie The Guardian.

Producătorul britanic de medicamente a încălcat legislația americană în practicile de marketing și producție de medicamente.

Potrivit procurorilor, GSK a folosit practici extreme pentru promovarea produselor proprii, respectiv a publicat un jurnal medical cu informații incorecte sau a oferit personalului medical ședințe la spa sau mese la restaurante în schimbul prescrierii preponderente de medicamente produse de GSK.

De asemenea, compania a permis vânzarea antidepresivului Paxil, a medicamentului pentru diabetici Avandia și a medicamentului Wellbutrin contrar normelor în vigoare.

Potrivit sursei citate, practicile ilegale au început la sfârșitul anilor 90 și au continuat până în 2007.

GSK a pledat vinovată pentru toate acuzațiile, cazul devenind astfel cel mai grav din istoria farmaceutică. Anterior, compania Pfizer a plătit 2,3 miliarde de dolari, în 2009, pentru promovarea necorespunzătoare a 13 medicamente.

Citeşte mai multe despre:   glaxosmithkline,   pfizer,   frauda,   marketing,   paxil,   avandia,   wellbutrin,   amenda
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic