Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Grevă generală la ROMATSA: În spatele revendicărilor sindicaliștilor se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată (VIDEO)

Grevă generală la ROMATSA: În spatele revendicărilor sindicaliștilor se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: adevarul.ro Economic

Cei mai bogați salariați din România se pregătesc de grevă. Deşi ROMATSA este cea mai profitabilă afacere din ţară, iar angajaţii companiei sunt plătiţi regeşte, aceştia spun că sunt nemulțumiți de planul de performanță, informează B1 TV. 

Acest motiv este însă unul fals, pentru a arunca praf în ochii necunoscătorilor. În spatele revendicărilor "de faţadă", angajații ROMATSA au o singură preocupare: să-și stabilească bonusurile grase pentru pensionările anticipate.

Citește și: E DEMITEREA MOMENTULUI în România! A fost scos din funcție de Consiliul de Administrație pentru un prejudiciu IMENS. Ce consecințe urmeazăCât de bine arată! Cine este prima soție a lui Gică Hagi și de ce au divorțatFOTO | Primele imagini de la înmormântarea Alinei Ciucu, tânăra ucisă la metrouRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

În spatele grevei anunţată de sindicaliştii ROMATSA se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată. Sindicaliştii de la ROMATSA conduşi de Gabriel Tudorache, negociază cu Ministerul Transporturilor acordarea a 60 de salarii în momentul în care un salariat ROMATSA vrea să plece anticipat la pensie. În contextul în care un salariu mediu în cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreşte să plece anticipat la pensie, ar urma să primescă un bonus de aproximativ 300.000 euro.

Pe lângă faptul că vor să se pensioneze cu bonsuri de sute de mii euro, în ROMATSA, mulţi angajaţi au avut grijă să-şi aducă şi familiile în companie.

Grevă generală la ROMATSA: În spatele revendicărilor sindicaliștilor se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată

Citește și: Curentul electric, OPRIT vineri în zone din București, Ilfov și Giurgiu. Vezi ce străzi sunt afectateBloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

În prezent, salariul mediu în cadrul ROMATSA este de circa 21.000 de lei. La această leafă, de peste 5.000 de euro, se adaugă spor de vechime, până la 25%, spor pentru condiţii grele 15%, spor pentru complexitatea dirijării 26% şi spor pentru lucru în ture - 23,5%. Un calcul simplu arată că un salariat Romatsa are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime.

Mai mult, dacă e să îi comparăm pe angajaţii ROMATSA cu omologii lor din Marea Britanie, spre exemplu, ajungem la o concluzie şocantă: controlorii de trafic de la Otopeni câştigă mai mult decât cei de la Heathrow-Londra.

„Cel mai aglomerat aeroport din Uniunea Europeană, Heathrow din Londra, deservește anual un total de peste 75 de milioane de pasageri, care presupun circa 475 mii de mișcări de aeronave anual, adică în medie 1.300 de mișcări de aeronave pe zi. Acest serviciu este asigurat de agenția omoloagă britanică, NATS, cu un număr total de numai 60 de controlori de trafic, al căror venit mediu net este echivalentul a 4.500 EUR / lună, în condițiile în care doar controlorii de trafic cu experiență mai mare de cinci ani și cu atribuții de supervizare în turnul de control ajung la un venit lunar de 6300 EUR / lună", se arată într-un comunicat al Asociaţiei "Construim România", citat de Economica.net. 

Citește și: "Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!" Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

Veniturile lunare ale controlorilor de trafic din Uniunea Europeană sunt semnificativ mai mici decât cele ale controlorilor de trafic de la ROMATSA, în condițiile în care volumul de lucru per controlor de trafic aerian este net superior în țările occidentale față de România.

"În același timp Aeroportul Henri Coandă din București deservește un număr de mai puțin de 11 milioane de pasageri, cu doar 108 mii de mișcări de aeronave anual, adică mai puțin de 300 de mișcări de aeronave zilnic. Deși traficul pe Aeroportul Henri Coandă este de patru ori mai mic ca număr de mișcări de aeronave decât cel de pe Heathrow, la exact același număr de piste active - două - ROMATSA folosește în turnul de control de la Otopeni un număr total de 47 de controlori de trafic, număr nu departe de cel al controlorilor din cel mai aglomerat aeroport al Uniunii Europene", se mai arată în comunicatul Asociaţiei "Construim România".
 

Citeşte mai multe despre:   greva generala,   Romatsa,   salarii,   bonusuri,   pensionare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic