Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Guvernul elen a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, cu tăieri de 11,5 miliarde euro

Guvernul elen a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, cu tăieri de 11,5 miliarde euro

Un articol de: |
Foto: english.rfi.fr Economic

Guvernul grec a aprobat miercuri luarea unor noi măsuri de austeritate, în valoare de 11.5 miliarde de dolari, care vizează anii 2013 și 2014, după ce partenerii minoritari din coaliția de guvernare a renunțat la cererile de a implementa tăierile pe o perioadă mai lungă de timp.

Grecia va avea negocieri legate de aceste tăieri cu o delegație a creditorilor săi internaționali în Atena. Creditorii aceștia trebuie să aprobe pachetul de măsuri de austeritate înainte de a aproba următoarea tranșă de ajutor, în valoare de 173 de miliarde de euro, relatează Wall Street Journal. Fără aceste fonduri, Grecia ar putea rămâne fără lichidități, poate chiar în următoarele săptămâni.

Mai multe detalii despre tăieri vor anunța la sfârșitul lui august, a declarat ministrul grec de Finanțe, Yannis Stournaras.

Deși partenerii din coaliție s-au pus de acord cu privire la liniile mari ale pachetului, cele trei partide trebuie să discute acum despre detaliile măsurilor, care includ tăieri de aproximativ șase miliarde din salarii, pensii și ajutoare de stat.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   Guvern,   austeritate,   noi masuri,   taieri,   creditori,   troica,   Yannis Stournaras
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic