Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Guvernul, fără viziunea pieței de energie pentru următorii 15 ani: Efectele tendinței de scădere a consumului

Guvernul, fără viziunea pieței de energie pentru următorii 15 ani: Efectele tendinței de scădere a consumului

Un articol de: |

Scăderea consumului de energie pare a avea și efecte pozitive, se arată într-o analiză a jurnaliștilor de la energy-center.ro. Printre efectele pozitive se numără o mai bună eficiență, o gestionare mai rațională a rezervelor sau chiar o reacție pozitivă a consumatorilor în conditiile pieței concurențiale.

„Numai ca, intensitatea energetica a Romaniei, aflata undeva pe locul trei in Europa, deranjeaza deopotriva producatorii, distribuitorii si furnizorii. Si daca masurile de eficienta energetica vor fi aplicate corect, deranjul respectivilor jucatori va fi si mai mare”, arată sursa citată.

Scenariile privind evoluția consumului până în 2030 nu sunt deloc promițătoare, potrivit unor studii efectuate de Transelectrica.

„Pe acest fond, investitiile gigant in reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, in hidrocentrala de la Tarnita -Lapustesti si in alte sisteme de generare a energiei din surse regenerabile par a deveni o povara si nu un avantaj pentru Romania. Si totusi, ignorand orice date economice evidente, guvernul continua sa promoveze aceste proiecte, fara a avea absolut nici o viziune a pietei peste 10 sau 15 ani”, se mai arată în articolul citat.

Citeşte mai multe despre:   consum de energie,   petrom,   transelectrica,   crestere economica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic