Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Guvernul nu este de acord cu scutirea de impozit pe salariilor tinerilor până în 25 de ani: Măsura este discriminatorie

Guvernul nu este de acord cu scutirea de impozit pe salariilor tinerilor până în 25 de ani: Măsura este discriminatorie

Un articol de: |
Foto: abcjuridic.ro Economic

Guvernul Cioloș nu susține inițiativa legislativă prin care tinerii cu vârste până în 25 de ani ar urma să fie scutiți, vreme de trei ani, de impozitul pe venit. Executivul a transmis Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura un tratament egal investitorilor, informează profit.ro.

Proiectul legislativ în cauză a fost propus pornind de la ideea că șomajul în rândul tinerilor este peste media europeană, iar o astfel de inițiativă i-ar ajuta și pe angajatori, care ar fi scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

“Prin acordarea acestei facilități se creează un cadru discriminatoriu față de celelalte categorii de contribuabili care obțin venituri de aceeași natură, dar nu se încadrează în criteriile stabilite, întrucât, deși corespund limitei de vârstă, au peste 3 ani vechime. De asemenea, sunt tratați în mod inechitabil și tinerii care au depășit vârsta de 25 de ani, dar sunt încă studenți. Astfel, ulterior absolvirii, în primii 3 ani de muncă aceștia nu vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor”, arată Guvernul, într-o adresă trimisă recent Parlamentului.

Executivul mai susține că o astfel de facilitate fiscală “încalcă principiul neutralității măsurilor fiscale, dar și pe cel al eficienței impunerii, prin care se asigură un tratament egal tuturor investitorilor, precum și niveluri similare ale veniturilor bugetare, de la un exercițiu bugetar la altul prin menținerea randamentului impozitelor, taxelor și contribuțiilor”.

În plus, Guvernul mai precizează că proiectul de lege trebuie să aibă avizul Ministerului de Finanțe și pe cel al Consiliului Fiscal. Mai mult, proiectul trebuie să fie însoțit de măsuri pentru compensarea impactului financiar respectiv, prin majorarea altor venituri bugetare.

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

Citeşte mai multe despre:   Guvern,   neimpozitare,   proiect legislativ,   tineri angajati,   scutire de impozit
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic