Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Guvernul vrea să achiziționeze o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale președintelui și premierului

Guvernul vrea să achiziționeze o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale președintelui și premierului

Un articol de: |

Premierul Ponta a anunțat, miercuri, cu ocazia predării mandatului de ministru al Transporturilor Ramonei Mănescu, că Executivul va încerca să cumpere o aeronavă destinată deplasărilor oficiale ale președintelui, premierului, președinților celor două Camere parlamentare și celor ale miniștrilor.

”Vreau să vă spun că suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o aeronavă oficială. Folosim aeronava de la TAROM, care este foarte mare şi foarte scumpă şi care, în toamnă, iese din funcţiune. Încercăm să avem o aeronavă de 12 locuri, care să reducă aceste costuri de deplasare ale preşedintelui, primului ministru, preşedinţilor celor două camere şi ale miniştrilor, aşa cum au toate ţările din zonă. Slovenia, Slovacia, Serbia, Croaţia au aeronave. Ne costă mult mai mult să mergem de fiecare dată cu o aeronavă închiriată”, a declarat şeful Guvernului.

Acesta a precizat și că Ministerul de Finanțe va informa mass-media vizavi de sumele cheltuilte de către demnitari în aceste deplasări.

”O să încercăm până la sfârşitul anului să vă spunem cât s-a cheltuit pentru transportul demnitarilor: preşedinte, prim-ministru, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului”, a conchis Ponta.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic