Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Hidroelectrica a denunțat contractul cu Energy Holding, care a generat pagube de 1,4 miliarde de lei

Hidroelectrica a denunțat contractul cu Energy Holding, care a generat pagube de 1,4 miliarde de lei

Un articol de: |
Foto: businesscover.ro Economic

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunțat marți că a denunțat contractul încheiat de aceasta din urmă cu Energy Holding. Din analize a rezultat că acesta a general 1,4 miliarde de lei de când a fost încheiat, în ultimii șase ani de zile.

Acesta nu este primul contract denunțat de Euro Insol. Anterior, au fost denunțate și cele cu Euro-P.E.C., EFT, Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie, relatează Mediafax. În plus, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că până la sfârșitul acestei luni ar putea fi denunțate toate contractele pe care le-a semnat Hidroelectrica cu „băieții deștepți” din energie și speră ca până cel târziu la începutul trimestrului IV al anului Hidroelectrica să iasă din insolvență.

Energy Holding arată, într-un comunicat, că decizia de denunţare a contractului a fost luată după peste şapte luni de negocieri, în care Energy Holding "a dovedit bună credinţă şi a venit, în permanenţă, în întâmpinarea cerinţelor Hidroelectrica".

"Cu toate că echipa de negocieri a Hidroelectrica s-a schimbat pe parcursul celor 7 luni de cel puţin 3 ori şi negocierile au pornit de fiecare dată de la zero, reprezentanţii Energy Holding au dovedit flexibilitate în acceptarea modificărilor parametrilor esenţiali ai contractului: preţ, durată, cantitate. Vom gestiona situaţia creată şi vom limita impactul deciziei Hidroelectrica asupra partenerilor noştri contractuali", potrivit comunicatului.

Ministrul a precizat și că producătorul de energie a înregistrat o pagubă de aproximativ 4,5 miliarde de lei din contractele bilaterale cu „băieții deștepți.”

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, a intar în insolvență luna trecută, la solicitarea Consiliului de Administrație. Motivul a fost scădera cifrei de afaceri și creșterea datoriilor, pe fondul secetei din 2011 și a unui „dezastru de management.”

Citeşte mai multe despre:   hidroelectrica,   energy holding,   pagube,   contract,   denuntat,   Euro Insol,   eft,   Alpiq RomEnergie,   alpiq romindustries,   euro-pec,   Daniel Chiţoiu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic