Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Hotărâri adoptate în cadrul AGA OMV Petrom: Investiții în creștere în 2017 și distribuirea de dividende pe 2016

Hotărâri adoptate în cadrul AGA OMV Petrom: Investiții în creștere în 2017 și distribuirea de dividende pe 2016

Un articol de: |

OMV Petrom S.A., cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, anunţă hotărârile adoptate în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 25 aprilie 2017.

Distribuirea de dividende în valoare de circa 850 milioane lei pentru anul financiar 2016

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat propunerea directoratului de a distribui dividende de 0,015 lei/acțiune pentru anul financiar 2016. Valoarea totală a dividendelor de distribuit se ridică la circa 850 milioane lei. “În 16 februarie 2017, am anunțat Strategia Actualizată 2021+, care reafirmă direcțiile curente ale Societăţii, asigurând continuitate în generarea de performanță. Prin această strategie, OMV Petrom se angajează să mențină o poziție financiară solidă și să ofere un dividend atractiv pentru acționari”, declară Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Investiții în creștere în 2017

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat bugetul de investiții pentru 2017 al OMV Petrom SA. Astfel, OMV Petrom estimează că investițiile pentru 2017 se vor ridica la 4,56 miliarde lei, în creștere cu 83% față de 2016 (2,49 miliarde lei). Principala destinație a investițiilor continuă să fie divizia Upstream, pentru care s-au bugetat investiții de peste 4,15 miliarde de lei (91% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiții de 323 milioane de lei, în 2017.

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

Alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom S.A pentru un nou mandat de 4 ani

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat numirea membrilor Consiliului de Supraveghere pentru un mandat de 4 ani începând cu 28 Aprilie 2017, până la data de 28 aprilie 2021. Componența Consiliului de Supraveghere este: Rainer Seele, Reinhard Florey, Manfred Leitner, Johann Pleininger, Daniel Turnheim, Jochen Weise, Joseph Bernhard Mark Mobius, Radu Cojocaru și Mihai Busuioc (ultimii doi sunt noi membri, propuși de acționarul Statul Român, prin Ministerul Energiei).

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

Citește și: Curentul electric, OPRIT vineri în zone din București, Ilfov și Giurgiu. Vezi ce străzi sunt afectateBloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

Citeşte mai multe despre:   OMV Petrom,   titei,   dividende
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic