Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INCREDIBIL! Ţigările ELECTRONICE, mai nocive decât cele clasice: Cercetătorii anunţă ce poţi păţi

INCREDIBIL! Ţigările ELECTRONICE, mai nocive decât cele clasice: Cercetătorii anunţă ce poţi păţi

Un articol de: |

Credeai că doar ţigările clasice sunt nocive? Ei bine, nu! Sistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor, potrivit unei cercetări preliminare prezentată duminică în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite, anunţă TVR.

Pe lângă nicotină, țigările electronice conțin în general propilen glicol și/sau glicerină vegetală, utilizată de obicei în loțiunile de piele pentru menținerea hidratării sau ca aditiv alimentar, însă efectele încălzirii și inhalării acestor substanțe sunt necunoscute.

Citește și: Șeful Fondului Propietarea acuză numirile politice făcute de guvern la companiile de stat (FOTO)Alexandru Arșinel aruncă bomba: Stela Popescu e îngropată, a murit ieriDeclarația halucinantă a Stelei Popescu, la ultima apariție în public. Cadoul i-a căzut din mână, apoi a spus:CONSPIRAŢIA LEILOR: Prăbușirea monedei naţionale pusă de Tudose pe seama unei RĂZBUNĂRI orchestrate de BNR

În cadrul acestui studiu finanțat de institutele naționale de sănătate din Statele Unite oamenii de știință au analizat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emiși de țigările electronice în comparație cu țigările tradiționale. Ei au descoperit că expunerea la aerosoli ENDS și fumul provenit de la țigările electronice au scăzut rapid frecvența cardiacă (bradicardie) în cazul șoarecilor.

Aceste descoperiri sugerează că expunerea la aerosoli produși de ENDS poate declanșa efecte cardiovasculare și poate crește riscul de apariție a aritmiei — bătăil neregulate ale inimii — și a afecțiunilor cardiace.

Pentru a studia aceste efecte asupra utilizatorilor de sisteme ENDS este nevoie de cercetări aprofundate, au notat specialiștii în cadrul unui comunicat de presă.

Citește și: Mihai Tudose anunță o nouă ordonanță privind fiscalitatea: Ce mai pregătesc acum guvernanțiiNu-i convine salariul de mii de euro. Grindeanu se plânge că se ceartă cu nevasta din cauza banilor de la ANCOMVești proaste pentru români! Euro și ROBOR au crescut din nou

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   ţigări electronice,   riscuri,   studiu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic