Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INS: Numărul șomerilor din România a scăzut față de trimestrul anterior

INS: Numărul șomerilor din România a scăzut față de trimestrul anterior

Un articol de: |

Numărul şomerilor din România a scăzut cu 0,1% faţă de trimestrul anterior. Astfel, rata şomajului a ajuns în primele luni ale anului 2012 la 7,6%, dar a rămas neschimbată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul naţional de Statistică, cei mai mulţi şomeri sunt în rândul tinerilor, puţin peste 20%. La polul opus se află bărbaţii şi persoanele din mediul urban.

„Gradul de ocupare era mai mare pentru bărbaţi (64,5%, faţă de 51,4% pentru femei) şi pentru persoanele rezidente în mediul urban (58,1% faţă de 57,8% în mediul rural). Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 21,9%”, se arată într-un comunicat al INS.

În ceea ce priveşte rata de ocupare a populaţiei între 20 şi 64 de ani, aceasta a fost în trimestrul I al lui 2012 de 62%, la mică distanţă de ţinta naţională de 70% stabilită de Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe despre:   someri,   Romania,   in scadere
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic