Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INS: Preţurile de consum au crescut în octombrie cu 0,2% comparativ cu luna septembrie

INS: Preţurile de consum au crescut în octombrie cu 0,2% comparativ cu luna septembrie

Un articol de: |

Preţurile de consum au crescut în octombrie cu 0,2% faţă de luna anterioară şi cu 1,44% comparativ cu octombrie 2013, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile mărfurilor alimentare au crecut față de luna septembrie cu 0,6%, cel mai mult scumpindu-se legumele (cu 5,25%), tarifele serviciilor s-au majorat cu 0,2%, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare au scăzut cu 0,1%.

În septembrie, preţurile de consum au crescut cu 0,12%, iar inflaţia anuală a urcat la 1,54%.

Banca Naţională a României a redus săptămâna trecută prognoza privind inflaţia de la 2,2% la 1,5% pentru acest an şi de la 3% la 2,2% în 2015, niveluri situate cu 0,7 puncte procentuale, respectiv cu 0,8 puncte sub cele prognozate în august.

Banca centrală estimează că rata anuală a inflaţiei va coborî în primul trimestru al anului viitor sub 1,5%, limita inferioară a intervalului din jurul ţintei de 2,5%, pentru ca apoi să revină la acest nivel în trimestrul al doilea şi să urce până la sfârșitul anului la 2,2% şi mai departe în 2016, la 2,6% în T3.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic