Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INS: Prețurile produselor alimentare au scăzut cu 0,79% în luna august, față de iulie

INS: Prețurile produselor alimentare au scăzut cu 0,79% în luna august, față de iulie

Un articol de: |
Foto: agrofm.ro Economic

Prețurile produselor alimentare au scăzut, în medie, în luna august, cu 0,79%, față de luna anterioară, și cu 7,15% față de luna similară a anului trecut.

Cele mai mari scăderi de preț au fost înregistrate la fructele proaspete, legume, cartofi, în timp ce ouăle au costat mai mult, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Aceasta este a treia lună de scădere a prețurilor, după ce la 1 iunie 2015 a intrat în vigoare scăderea TVA-ului la alimente și băuturi, la 9%.

La grupa produselor alimentare, în comparație cu luna iulie, cel mai mult au scăzut prețurile în august la fructele proaspete, cu 12,06%, legume și conserve de legume, cu 5,62%, și cartofi, cu 5,58%, notează Agerpres.

Cele mai mari scumpiri s-au consemnat la ouă, cu 3,94%, și la citrice și alte fructe meridionale, cu 1,89%. Ușoare majorări de prețuri s-au mai înregistrat la ulei — 0,35%, miere de albine — 0,34%, zahăr — 0,28%, carne de porc — 0,21%.

În ceea ce privește produsele nealimentare, o ieftinire relevantă a fost înregistrată doar la combustibili - 2,93%.

La medicamente și la articole medicale, prețurile s-au diminuat ușor, cu 0,51% și, respectiv, 0,48%. Creșteri ușoare de prețuri s-au înregistrat la frigidere și congelatoare — 0,28%, mobilă — 0,17%, țesături — 0,14%, ceasuri, aparate audio-video, articole sportive — 0,14%, săpun de rufe — 0,11%.

Citeşte mai multe despre:   INS,   produse alimentare,   scadere preturi,   fructe proaspete,   preturi produse alimentare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic