Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INS: Salariul mediu net a scăzut, în iunie, cu 5 lei, ajungând la 1.606 lei

INS: Salariul mediu net a scăzut, în iunie, cu 5 lei, ajungând la 1.606 lei

Un articol de: |

INS a anunțat, marți. o scădere a câștigului salarial mediu în luna iunie, față de luna precedentă, cu 5 lei (0,3%), ajungând la 1.606 lei net.

"În luna iunie 2013, nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat, în aproape egală măsură, atât creşteri cât şi scăderi faţă de luna precedentă. Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna mai 2013 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime pentru performanţă), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net se datorează şi disponibilizărilor de salariaţi cu câştiguri salariale mici, în unele activităţi economice", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Mediafax.

Cele mai significante creșteri s-au înregistrat în fabricarea băuturilor (14%) și a țigărilor (12,3%), în timp ce cele mai accelerate scăderi s-au înregistrat în producția de autovehicule și în extracția cărbunelui.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 3,5%.

Citeşte mai multe despre:   salariul mediu net,   scadere,   salariu net,   INS,   sector economic,   profit net,   băuturi,   tigari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic