Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Isărescu acuză angajații băncilor: Când nu le convine ceva, dau vina pe BNR (VIDEO)

Isărescu acuză angajații băncilor: Când nu le convine ceva, dau vina pe BNR (VIDEO)

Un articol de: |

Angajații de la ghișeele băncilor, în 90% din cazuri, dau vina pe normele Băncii Naţionale atunci când nu au o explicație sau nu știu să facă anumite lucruri, s-a plâns Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a început explicațiile pornind de la situația prin care a trecut chiar Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European. 

”O veste buna: după umilințele înghițite de la ING România, când am solicitat - fără succes -eliberarea unui card de credit - am lichidat conturile la si cu aceasta banca, chiar dacă, după doua luni de la solicitare si după un răspuns inițial ferm negativ, mi s-a oferit - din senin - un card de credit pentru următorii doi ani!? Am refuzat si am încheiat relația cu aceasta banca, iar acum ma simt mult mai bine ....”, a scris Pașcu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Șeful Fondului Propietarea acuză numirile politice făcute de guvern la companiile de stat (FOTO)Alexandru Arșinel aruncă bomba: Stela Popescu e îngropată, a murit ieriDeclarația halucinantă a Stelei Popescu, la ultima apariție în public. Cadoul i-a căzut din mână, apoi a spus:CONSPIRAŢIA LEILOR: Prăbușirea monedei naţionale pusă de Tudose pe seama unei RĂZBUNĂRI orchestrate de BNR

Isărescu a susținut că Pașcu l-a sunat atât pe el, cât și pe alte persoane și a ajuns la concluzia că oamenii de la ghișeele băncilor nu au nicio considerație față de clienți. 

Isărescu acuză angajații băncilor: Când nu le convine ceva, dau vina pe BNR

Guvernatorul a spus că acesta nu este un exemplu singular și că, de multe ori, oamenii de la ghișeele băncilor, când nu le convine ceva, dau vina pe BNR.

Citește și: Mihai Tudose anunță o nouă ordonanță privind fiscalitatea: Ce mai pregătesc acum guvernanțiiNu-i convine salariul de mii de euro. Grindeanu se plânge că se ceartă cu nevasta din cauza banilor de la ANCOMVești proaste pentru români! Euro și ROBOR au crescut din nou

”Eu am fost coleg de facultate, deci vorbesc de peste 50 de ani, cu vicepreședintele Parlamentului European, domnul Ioan Mircea Pașcu. A avut o experiență cu o bancă din România, la care avea conturile de 20 de ani. M-a sunat, i-a sunat pe mai mulţi şi a ajuns la concluzia că băncile din ţara noastră nu se îngrijesc de clienţi. ”Păi dacă cu mine se poartă așa, cum se poartă cu restul?”. ”Nu au niciun fel de consideraţie pentru clienţi” - a fost expresia lui cea mai blândă din ce mi-a fost dat să aud. Când eşti în faţa unor asemenea aprecieri deloc pozitive este imposibil să nu te întrebi ”ce spune oare omul obişnuit despre modul în care lucrează băncile cu clienţii?”. Deci nu vorbim aici dacă domnul vicepreședinte avea sau nu dreptate, că nu asta este problema, ci despre... Ce m-a frapat din nou este că...

”Mi-a spus că nu pot să fac cutare pentru că sunt normele Băncii Naţionale”. Ce norme? E dureros că după atâţia ani omul de la ghişeu, când nu-i convine ceva, spune că e Banca Naţională. Și mai dureros e faptul... și pe urmă și-au dat seama că e cine e și i-au scris o scrisoare și i-au zis: ”da, da, normele Băncii Naționale...”. Norme care nu există! Sunt normele voastre, ale băncilor comerciale. Și ”da, dar noi putem să găsim o soluție”. Ce-i asta?”, s-a plâns Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a subliniat că nu este în avantajul băncilor comerciale un asemenea comportament și că oameni trebuie să înțeleagă faptul că băncile sunt autonome. 

Citește și: Unii pensionari pot cere recalcularea pensiilor de joiRomânia a primit 31 de milioane de dolari, în șase luni, datorii de la alte țăriImpozitarea progresivă, cerută de la BNR: "Cota unică a crescut corupția și evaziunea"

”Câți pași mai sunt de la un asemenea comportament până la înțelegerea, cu care ne batem acum, Banca Națională, modului în care funcționează. Noi spunem mereu: băncile sunt unități autonome, care urmăresc profitul! Și lumea înțelege: ”nu, băi, e un minister al băncilor, ministrul e guvernatorul, toți sunt subordonați și trebuie să asculte de...”. Adică noi dăm normele, noi dăm creditele.

Nu este în avantajul băncilor comerciale un asemenea comportament. N-am nimic cu domnii președinți, dar sub dânșii, la ghișeu, 90% din cazuri cam așa fac. 

Când n-au o explicație, din ignoranță, din necunoaștere, din nerespectarea lucrurilor, mulți spun așa: ”nu ne lasă Banca Națională” sau ”ne obligă Banca Națională”, după cum le convine”, a mai declarat Mugur Isărescu.

Citește și: Economist: Românii să-și pună bani deoparte, vine crizaOlguța Vasilescu: ”Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile” / În iunie garanta majorări și de 50%: ”O să vedeți o creștere netă a salariilor și la bugetari și la mediul privat” (VIDEO, FOTO)Comisia Europeană ia în calcul suspendarea fondurilor UE pentru România

Sursa video: Realitatea TV / Bursa 

Citeşte mai multe despre:   analiza bnr,   Banca Națională,   Mugur Isărescu,   Ioan Mircea Pașcu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic