Isărescu: Dacă insistați, mă voi pensiona

Isărescu: Dacă insistați, mă voi pensiona

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, marți, că ia în calcul pensionarea, dacă tot se insistă pe acest subiect.

Isărescu a precizat că până în prezent nu a luat și pensie și salariu de la BNR, dar dacă va fi stimulat ar putea să-și depună documentele pentru a beneficia și de acest drept.

Afirmațiile șefului BNR au fost făcute în contextul scandalului izbucnit la Ministerul de Interne, unde mai mulți angajați au ieșit la pensie, apoi s-au reangajat pe aceleași posturi. De exemplu, chestorul Cornel Ciocoiu a ajuns să primeasă simultan un salariu de cel puțin 10.000 de lei și o pensie de circa 13.000 de lei. (Detalii AICI)

"In august fac 46 de ani de activitate. Am inceput in 1971. La varsta de pensionare, orice salariat al BNR primeste o suma. Asa a hotarat Consiliul de Administratie, sa conduc aceasta institutie care nu este, repet, o institutie bugetara. Aceasta institutie nu ia un leu din bugetul Statului ci dimpotriva, da 80% din profit. Pana acum nu am luat nicio pensie, ca mi s-a parut de bun simt sa nu iau simultan si pensie si salariu. Dar daca vad ca ma stimulati, o sa-mi depun dosarul de pensionare", a declarat Isărescu, potrivit HotNews.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe