Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Liviu Voinea: Nu ne-ar strica un nou acord cu FMI

Liviu Voinea: Nu ne-ar strica un nou acord cu FMI

Un articol de: |

"Nu ne-ar strica un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional". Este declaraţia lui Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Totodată acesta a mai spus că sunt prognoze bune cu privire la fiscalitate pentru anul 2013. Acesta este de părere că după discuţiile care vor avea loc pe 24 iulie cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene plata TVA la încasarea facturii ar putea fi introdusă, iar pentru anul curent cota unică va rămâne, însă pe viitor ne putem aştepta la o "modificare a distribuirii poverii fiscale".

Subiectul unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional nu a fost discutat încă la Guvern. Secretarul de stat Liviu Voinea este de părere că cu sau fără acordul FMI, România are oricum un mecanism de consultare care este destul de constrângător cu Comsia Europeană. Cu toate acestea:

"Părerea mea este că un nou acord cu Fondul nu ne strică, dar măsurile din acord sunt oricum prevăzute şi în memorandumul cu CE. Nu e ca şi cum ai avea opţiunea că nu se mai uită nimeni la tine şi poţi să faci ce vrei," spune Voinea.

Cu privire la schimăbrile pe care Ministerul de Finanţe intenţionează să le aducă în anul 2013 , secretarul de stat în Ministerul Fiananţelor spune că există veşti bune în ceea ce priveşte fiscalitatea.

"Şi în 2013 şi în anii de după, vom continua procesul de consolidare fiscală. Deficitul comercial va continua să scadă, dar este posibil ca începand cu 2013 structura veniturilor și eficiena cheltuielilor să se modifice, dar obiectivul final al politicii fiscal-bugetare, acela de consolidare fiscală, va rămâne. Se va reduce deficitul bugetar cu 0,5% în fiecare an. Noi de la 4,4 ne propunem 2,25 și, la jumatatea anului, suntem în grafic," a mai spus Liviu Voinea.

Printre subiectele care vor fi discutate cu reprezentanţii FMI la sfârşitul acestei luni se află şi cel referitor la plata TVA în momentul încasării facturii.
Anul trecut, însă, Liviu Voinea susținea, din postura de analist economic, că România nu se mai poate împrumuta de la FMI.

Liviu Voinea: Un nou acord cu Fondul Monetar Internațional nu ar strica
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (1):
 • 1. De dorina | 27 Martie 2015 17:11

  hai sifon ,de deontolog care vorbesti mult si prost!!!!!!!!!!!!esti tipul perfect de vorbitor de nimic dupa care nu se vede nici un rezultat,in loc sa faci politicile monetarep e care le fluturai la tv te ai dus intr un birou la bnr si dai directive>la munca!!!!!!!!!!!!!!1

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Economic
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade