Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Marea Britanie: Banca Angliei a redus estimările de creștere economică și inflație

Marea Britanie: Banca Angliei a redus estimările de creștere economică și inflație

Un articol de: |
Foto: britainfromabove.org.uk Economic

Banca Angliei a redus estimările referitoare la creşterea economică şi inflaţia din Marea Britanie pentru 2015, luând în considerare dezvoltarea lentă la nivel mondial şi stagnarea din Europa, a declarat miercuri guvernatorul Mark Carney, relatează Bloomberg.

Potrivit Băncii Angliei, rata inflaţiei va continua să încetinească pe termen scurt, considerând că există o probabilitate ridicată ca indicatorul să coboare temporar sub nivelul de 1%, în următoarele şase luni.

O astfel de evoluţie îl va obliga pe Carney să dea explicaţii scrise ministrului de Finanţe George Osborne.

Pentru 2014, banca centrală a redus estimarea privind inflaţia la 1,2%, de la nivelul de 1,9% prognozat în august, iar pentru 2015 de la 1,7% la 1,4%. Estimarea pentru 2016 a fost menţinută la 1,8%.

"Există riscuri semnificative legate de prognoza de inflaţie", potrivit Băncii Angliei, care menţionează incertitudinile geopolitice şi perspectiva preţurilor mărfurilor la nivel mondial.

Banca centrală anticipează o creştere a economiei britanice de 2,9% în 2015 şi de 2,6% în 2016, în scădere de la 3,1%, respectiv 2,8%.

Pentru zona euro, Banca Angliei a redus prognoza pentru 2015 la 1,25%, de la 1,75%.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   banca angliei,   a redus estimarile,   crestere economica,   inflatie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic