Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Marea revoluție de 2 lei a lui Mișa: Dacă angajatorul adaugă la brut și cheltuielile pentru angajat, salariul net crește cu doar 2 lei! (VIDEO)

Marea revoluție de 2 lei a lui Mișa: Dacă angajatorul adaugă la brut și cheltuielile pentru angajat, salariul net crește cu doar 2 lei! (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a ieșit miercuri să dea explicații după ce Guvernul a adoptat mai multe modificări la Codul Fiscal, măsuri contestate atât de antreprenori cât și de sindicaliști și angajați. 

În ciuda opoziției vehemente venite din toate direcțiile, ministrul susține în continuare că măsurile adoptate sunt benefice pentru cetățeni și pentru companiile care activează în România. 

Ministrul Finanțelor, explicații după ”revoluția fiscală”: Ionuț Mșa anunță reduceri de 2 LEI la contribuțiile angajatorului

Citește și: Olguța Vasilescu: ”Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile” / În iunie garanta majorări și de 50%: ”O să vedeți o creștere netă a salariilor și la bugetari și la mediul privat” (VIDEO, FOTO)Fetița Monicăi Gabor s-a pozat goală în cadă. Cum a răspuns Irina criticilorCine a fost prima soție a lui Adrian Năstase. Pe Ilinca foarte puțini o știu. Are ditamai afacereaComisia Europeană ia în calcul suspendarea fondurilor UE pentru România

Concret, Ionuț Mișa a precizat că în 2018 se va înregistra o reducere cu 2 lei a cheltuielilor angajatorului, față de cele din acest an. 

”Reducerea impozitului pe venit. Va avea loc o reducere a impoztului pe venit pentru salariile a 4,8 milioane de salariați. O reducere a impozitului pe venit pentru pensionari, PFA, reducerea veniturilor din chirii, din dobânzi, din premnii, din activități agricole. 

Citește și: Mobila ucigașă! Ikea, responsabilă de MOARTEA a 8 copii, forţată să recheme 29 de milioane de dulapuri de pe piațăUBER, la mâna hackerilor: DATELE a peste 57 de milioane de utilizatori au fost furatePrimești 21.000 de euro pentru a te muta în Elveţia. Care sunt CONDIȚIILE

Aceasta reducere înseamnă o creștere cu 7,1% a veniturilor persoanelor care desfașoară astfel de activități.

Transferul contribuțiilor. Un punct care este prevăzut în programul de guvernare, care a fost aprobată în Parlament și azi a fost adusă la îndeplinire. 

În anul 2017 vorbim de un impozit de 16% , de contribuții la salariat de 16,5% și contribuții la angajator de 22,75%.

Citește și: Olguța crede că aduce bani de-acasă pentru indemnizațiile mamelor: Nimeni nu contribuie cu niciun leu, să fie clar! / Deputații au votat plafonarea indemnizațiilor (VIDEO)EURO, LA MAXIMUL TUTUROR TIMPURILOR ÎN RAPORT CU LEUL!Explicația lui Daea pentru scumpirea ouălor: Toamna apare curba de ouat / Liderul UCPR e încrezător: Au băgat puicuțe la creștere!

În 2018 vom avea un impozit de 10% pe venit, contribuții la salariat în cota de 35%, 15% din contribuțiile din 2017 sunt transferate în 2018 la angajat. 

Astfel în 2018 angajatul va avea contribuții sociale de achitat în cotă de 35%. 

Rămâne în sarcina angajatorului o contribuție de 2,25%.  

Citește și: Numărul 2 în INS e o fostă salariată la ”Alimentara”, pe vremea lui Ceaușescu. Specialista ”Domnișoara Eli” a avut pe birou un tablou cu chipul lui DragneaDoar o femeie știe să facă PIB-ul în toată România. Ea va ieși la pensie în 2 aniRomânia riscă să plătească milioane de euro pentru modul în care a fost gestionată ”redresarea“ Hidroelectrica

Se realizează o scădere cu 2% a contribuțiilor per total. 

(...) 

Un exemplu concret în care vorbim de un salariu brut de 3.200 de lei. Avem în exemplu anul 2017, cu un salariu net de 2.244 de lei. Impozitul pe venit reprezintă astăzi 428 de lei, contribuțiile la salariat - 528 de lei și contribuții angajator reprezintă 728 de lei. 

Citește și: HAOS după modificările fiscale impuse de Guvern. Angajatorii nu vor sa crească brutul, propun alte beneficiiCRIZA OUĂLOR: Creșterea prețurilor pe piața românească este ARTIFICIALĂ!Hai, că SE POATE! Foștii ASISTAȚI SOCIAL care câştigă de trei ori mai mult şi au carte de MUNCĂ!

În anul 2018, vom vorbi de un salariu brut de 3.840 de lei prin acest transfer și prin această reducere a impozitului pe venit și reducere de contribuții. Și vom vorbi de un salariu net de 2.246 de lei, din care impozitul pe venit de 10% va reprezenta 250 de lei, contribuțiile la salariat vor reprezenta 1.344 de lei, ponderea de 35%, și contribuții angajator - 86 de lei. 

În anul 2017 totalul cheltuielilor angajatorului sunt de 3.928 de lei, în 2018 sunt de 3.926 de lei. Se înregistrează, în acest caz, o reducere de 2 ron”, a explicat Ionuț Mișa

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis avertiza că prin măsurile anunțate de Guvern salariatul va obține în plus doar trei lei. 

Citește și: Cei mai SĂRACI copii din UE: Jumătate dintre micii români trăiesc în condiții MIZEREFabrică pentru RACHETE la Ploieşti. Un gigant MONDIAL vrea să vină în România"Tata NU VREA nicicum să meargă la muncă deoarece îl ajută domnul PRIMAR"! Cum trăiesc cei care STAU DEGEABA, dar primesc bani de la stat: IMAGINI dintr-o familie de ASISTAȚI (VIDEO)

”Promisiunea PSD-ALDE că, prin transferarea CAS-ului, prin scăderea impozitului pe venit, ar crește salariul este pur și simplu falsă. Am făcut un calcul pe salariul mediu brut pe economie. Aplicăm măsurile propuse de Coaliția PSD-ALDE, salariatul câștigă acum în plus fix 3 lei. 3 lei. Nimic. Este caraghios”, declara Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Ionuț Mișa,   Ministrul Finanțelor,   Guvernul,   Codul Fiscal
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic