Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Mihai Daraban: Industria românească trebuie să fie implicată în modernizarea apărării (VIDEO)

Mihai Daraban: Industria românească trebuie să fie implicată în modernizarea apărării (VIDEO)

Un articol de: |

Camera de Comerț și Industrie a României a găzduit miercuri, 15 noiembrie 2017, seminarul industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze și românești. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Industriei Navale Franceze (GICAN) și grupul industrial francez NAVAL GROUP (ex. DCNS), sub patronajul Excelenței Sale doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România.

Mihai Daraban: Industria românească trebuie să fie implicată în modernizarea apărării

Citește și: EURO atinge UN NOU MAXIM ISTORIC! Ce se întâmplă cu creditele'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Declarația 600 creează haos: Ministrul Mișa, chemat din nou la discuții în biroul lui Dragnea

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat în deschiderea evenimentului: „Urmărim cu interes ceea înseamnă dezvoltarea industriei de apărare, achiziții în domeniul militar și așteptăm să vedem cum vor fi cheltuiți cei 2% alocați din PIB pentru apărare”.

made in Romania. (...) Industria românească trebuie să fie implicată în această modernizare a apărării.”

E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, a mulțumit organizatorilor acestui seminar pentru inițiativă și a salutat prezența a 16 întreprinderi franceze la eveniment, care sunt membre ale GICAN. E.S. dna Ramis a precizat faptul că ”ambele țări au ieșire la mare și rețea fluvială și dețin o lungă tradiție industrială și un know-how recunoscut în acest sector. În plan economic aș dori să amintesc importanța Franței în economia românească, având investiții totale directe de peste 4 mld. Euro, fiind al patrulea investitor străin în România. Întreprinderile franceze reprezintă 12% din PIB-ul României și generează 120.000 de locuri de muncă. (...) Franța și România au din 2008 un parteneriat strategic. O foaie de parcurs a acestui parteneriat a fost actualizată în iunie 2016, iar aplicarea acestui parteneriat este un obiectiv asumat de toate componentele sale, în special în materie de siguranță și apărare. (...) Ne bucurăm că România a decis să se angajeze ferm în această ”cooperare structurată permanentă”, semnată la Bruxelles pe 13 noiembrie și prevăzută în tratatul de la Lisabona”. Ambasadorul Franței în România a precizat că este îmbucurător faptul că România a decis să joace un rol activ în Fondul european de Apărare, o politică europeană de siguranță și de apărare comună ce presupune nu doar dezvoltarea interoperabilității, ci și capacitatea de a interveni împreună în operațiuni.

Citește și: Sumă colosală plătită de statul român pentru pensiile din MAI. Cât a fost pensia brută medie din minister în 2017Compania Tel Drum a cerut intrarea în faliment. Când se pronunță judecătorii (VIDEO)Previziunile SUMBRE ale BCR: Cu cât VOR CREȘTE RATELE românilor la BĂNCI în 2018

General de brigadă dr. ing. Ionel Loțan, Locţiitorul şefului Departamentului pentru armament din Ministerul Apărării Naționale, a subliniat că armata României se află într-o perioadă de modernizare ”care constă într-un amplu proces de înzestrare cu sisteme de armament pentru toate categoriile de forțe, în condițiile în care, începând cu anul 2017, România a alocat 2 procente din PIB pentru o perioadă de minimum 10 ani. Planul pentru înzestrarea armatei României pentru perioada 2017 – 2026 cuprinde 8 programe esențiale și a fost dezvoltat în concordanță cu fondurile preconizate a fi alocate. Pentru Forțele Navale Române principala prioritate este programul esențial de înzestrare corvetă multifuncțională, ale cărui obiective urmăresc fabricarea a patru corvete și integrarea sistemului de luptă aferent într-un șantier naval din România, respectiv achiziționarea muniției corespunzătoare”.

De asemenea, Philippe Missoffe, Director pe Cooperare Industrială în cadrul Naval Group, a prezentat programul de modernizare navală pentru România. Dl. Missoffee a declarat că România este un partener de încredere, cu personal calificat și cu un mare potențial. În cadrul prezentării, a vorbit despre caracteristicile unei structuri navale, de la sistemul de apărare la cel de platformă și despre necesitatea integrării sistemelor, la nivel fizic și funcțional, pentru a asigura nivelul de performanță așteptat din partea navei.

Citește și: Se dau 1.500 de lei de la STAT când TE ANGAJEZI! Ce trebuie să faci ca să primești BANII! Avem toate detaliileDecizie de ULTIMĂ ORĂ. Formularul 600, AMÂNAT EURO ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC! CREDITELE SAR ÎN AER! (VIDEO)

 

Dl. Viorel Manole, Director Executiv al PATROMIL, a declarat că vor continua să susțină și să dezvolte parteneriate de succes cu membrii, clienții și partenerii PATROMIL întrucât Asociația reprezintă direct sau indirect interesele a peste 100 de furnizori români, specializați în producția tehnico-militară de bunuri, piese, tehnologii și servicii.

Citește și: 67% din banii Companiei de Autostrăzi s-au risipit în 2017 la firme străine. Rezultatul? 0 km de autostradăPreviziuni SUMBRE: ”BITCOIN o să se PRĂBUŞEASCĂ total și o să fie UITAT”GFR, contract de sute de mii de lei de la Compania Naţională a Uraniului

 

 

Citește și: CEA MAI MARE firmă de construcţii, în COLAPS! MII de locuri de muncă, ÎN PERICOLÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI! Carburanţii s-au SCUMPIT masiv în România, de la începutul anului. Taxele către stat reprezintă mai mult de jumătate din preţSurse: Formularul 600 va fi MODIFICAT! Guvernul Dăncilă va trebui să corecteze EROAREA Guvernului Tudose

Evenimentul s-a adresat cu precădere membrilor Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară (PATROMIL), ocazie cu care au fost identificate oportunități de afaceri și de cooperare în cadrul programului de înzestrare a Forțelor Navale Române. Au fost puse în discuție teme referitoare la modalitățile prin care România poate să devină un actor regional relevant, cu o industrie de securitate puternică. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea unor investiții majore în cercetare și despre deschiderea cooperării între instituțiile din domeniu și companiile de stat și private din România pentru consolidarea capacității de apărare a țării. Seminarul s-a încheiat cu întâlniri bilaterale, B2B, între firmele participante din Franța și România pentru identificarea oportunităților de afaceri.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic