Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Mihai Găinușă a avut venituri uriașe în ultimul deceniu! ANAF-ul i-a cerut peste 1.000.000 de lei doar din taxe, dar a fost salvat de Victor Ponta

Mihai Găinușă a avut venituri uriașe în ultimul deceniu! ANAF-ul i-a cerut peste 1.000.000 de lei doar din taxe, dar a fost salvat de Victor Ponta

Un articol de: |
Foto: cugetliber.ro Economic

 Mihai Găinușă este în conflict cu ANAF de mai bine de 5 ani, de când îi este solicitată o sumă foarte mare de bani, potrivit wowbiz.ro.

Mihai Găinușă și-a plătit mereu impozitele datorate, dar cu toiate acestea ANAF consideră că fostul cârcotaș nu și-a calculat bine datoriile și ar mai avea de plătit încă 1.198.755 lei (aproximativ 267.000 euro).

Citește și: Incredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBORScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiMărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. 'Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste ea'"Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!"

Cazul a ajuns în instanță, iar cele două părți se luptă pentru a avea câștig de cauză

Sum a respectivă reprezintă 665.210 lei, acesta fiind obligații fiscale realizate ca urmare a neînregistrării ca persoană fizică plătitoare de TVA a lui Mihai Găinușă, începând cu anul 2006.

Potrivit legii, orice persoană fizică ce realizează venituri din drepturi de proprietateintelectuală, care depășește anual un anumit plafon, trebuie să plătează  TVA pentru venitul.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luniPrețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din Austria

Veniturile lui Mihai Găinușă au venit din două părți, compania „Trosc Pleosc Production” și Editura Polirom. Cei mai multi bani i-a facut alături de Șerban Huidu, cu care s-a certat ulterior.

După cinci aqnu de procese, Găinușă a câștigat, fiind ajutat și de un controversat decret de lege de pe vremea guvernului Ponta. Acesta prevedea anularea diferentelor de taxa pe valoarea adăugată a veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală pentru perioadele anterioare datei de 1 iulie 2015 și neachitate până la data intrării în vigoare a legii.

Curtea de Apel a anulat actele fiscale prin care i se solicita uriasa suma lui Găinușă, dar  decizia nu este una definitvă, motiv pentru care ANAF-ul a atacat-o din nou cu recurs.

Citește și: Pasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”Inflația urcă la maximul ultimilor 4 ani. Explicația Guvernatorului BNR

Citeşte mai multe despre:   Mihai Gainusa,   venituri uriase,   deceniu,   anaf,   taxe,   Victor Ponta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic