Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ministerul Finanţelor a fost în roadshow în Asia să caute noi investitori pentru obligaţiuni. Anca Dragu: Există încredere în potenţialul economic al României

Ministerul Finanţelor a fost în roadshow în Asia să caute noi investitori pentru obligaţiuni. Anca Dragu: Există încredere în potenţialul economic al României

Un articol de: |

Reprezentanții Ministerului Finanțelor de la Trezorerie au fost în luna iunie la un roadshow în Asia pentru a prezenta România în fața investitorilor interesați de obligațiunile emise de țara noastră pe piețele externe. 

Potrivit ZF, Anca Dragu, Ministrul Finanțelor, a declarat că reacțiile primite după acest eveniment de promovare au fost unele pozitive.

Citește și: Pasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Bianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeNu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

”Recent, în cadrul unui turneu asiatic, investitorii instituţionali şi-au exprimat intenţia de a diversifica portofoliile prin achiziţia de titluri de stat româneşti, atât cele emise în lei pe piaţa internă, cât şi cele emise în euro. Această încredere a investitorilor a fost confirmată şi după anunţarea rezultatului referendumului desfăşurat în Marea Britanie. Există încredere în perspectivele României şi în potenţialul economic al ţării noastre“, a declarat Dragu, potrivit ZF.

Portofoliul total de obligaţiuni externe lansate de Ministerul Finanţelor a depăşit pragul de 18 mld. euro, urcând la circa 18,6 mld. euro după ce România a mai emis în luna mai bonduri în valoare de 1 mld. euro cu o nouă maturitate de 12 ani. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Finantelor,   Anca Dragu,   roadshow,   Asia,   investitori,   obligatiuni
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic