Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ministerul Finanțelor Publice, acuzat de blat la concursul pentru ajutorul de minimis (VIDEO)

Ministerul Finanțelor Publice, acuzat de blat la concursul pentru ajutorul de minimis (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: romanialibera.ro Economic

Ministerul Finanțelor Publice este acuzat de blat la concursul pentru obținerea ajutorului de fonduri guvernamentale (minimis).

Redacția HotNews susține că a primit mesaje în care se reclamă desfășurarea incorectă a procedurii electronice de depunere a dosarelor.

Azi, 28.08.2013, pe site-ul ministerului de finanțe, la ora 08:30 și 10 secunde s-a blocat site-ul la înregistrarea online a ajutorului de minimis. Apoi, după 15 minute, a apărut lista cu cei admiși”, se arată într-un dintre aceste mesaje.

Dupa 5 minute si 54 de secunde de la deschidere a apărut mesajul „Sesiunea de înregistrare on-line este închisă” semnificând faptul că bugetul anual alocat schemei s-a epuizat. În cea mai mare parte a timpului site-ul a fost blocat sau inaccesibil.

"BLAT MAXIM LA MINIMIS Vă aducem la cunoștință referitor la acest program MINIMIS, pentru care s-a făcut o campanie nemaipomenită prin care s-au promis IMM-urilor din orice sector de activitate 100% finanțare. Ieri, marți, 27.08.2013 s-a anunțat pe site-ul Mnisterului de Finanțe revizuirea Nr. 2 la Ghidul Solicitantului. Conform procedurii enunțate înregistrarea on-line începea la ora 8:30 în data de 28.08.2013. Astăzi, 28.08, la ora 8:30, la încercările de logare ne apărea ”Sesiune de Înregistrare on-line închisă.” Dar la ora 8:35 apăreau deja 644 de firme admise și înregistrate din totalul de 714 (ora 08:35). Conform instrucțiunilor ghidului acestui program, sesiunea era deschisă până la ora 17:00, în cuantum de 1000 de proiecte, conform ultimei reviziuri publicate pe site. Vă aducem la cunoștință faptul că acest fenomen nu este singular, astfel de situații fiind întâlnite și în alte programe finanțate de Ministerul Finanțelor Publice, fapt ce îngrădește accesul multor IMM-uri la astfel de fonduri, fiind avantajate cele favorizate politic. (vezi lista înscrierilor pentru obținerea unui număr de ordine pentru aprobarea Cererii de ajutor de stat).  Vă solicitam sprijinul în anchetarea și monitorizarea acestei probleme, în vederea asigurării accesului egal la aceste fonduri pentru toate firmele, fără a fi nevoie de "intervenții politice sau de altă natură", a mai scris o persoană redacției HotNews.

În puținele situații în care s-a încărcat, totuși, formularul de înscriere și au putut fi completate datele, eroarea cea mai frecvent raportată a vizat scoaterea din aplicație după „trimitere” și neprimirea din partea sistemului a numărului de înregistrare.

În timp ce tot mai multe mesaje acuzatorii erau trimise, la ora 13:00, Ministerul Finanțelor a anunțat închiderea primei sesiuni de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanțare.

Suma totală a ajutoarelor pentru IMM-uri este, în acest an, de 500 milioane lei.  

Ajutorul de minimis se plătește după efectuarea cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finanțare și verificarea la fața locului de către reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice a cheltuielilor eligibile efectuate de întreprinderi.

Lista înscrierilor pentru obținerea unui număr de ordine pentru aprobarea ajutorului de minimis

Site-ul Ministerului Finanțelor, blocat în timpul înscrierii pentru ajutorul de minimis
Embed:
Citeşte mai multe despre:   ministerul finantelor publice,   acuzat de blat,   concurs,   ajutorul de minimis
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (8):
 • 1. De dorel | 28 August 2013 19:34

  votati -USL- suntem singurii care va va da ,,,,,,,,, rosii , castraveti lungi si drepti , dar mai ales --GOGOSI cu GAURA ... si multa ,,, multa ,,,,,,,,,popor de babuini

 • 2. De Ionel | 28 August 2013 18:15

  A durat in jur de 3-4 minute ca am tot dat refresh - dar am reusit pana la urma sa ma inscriu!
  chiar la limita :D

  Sincer trebuia sa dea sanse mai mari la cei cu firme cu activitate. Nu aveau ce cauta Start-up -uri acolo! Ei au alte programe dedicate.

 • 3. De Catalina | 28 August 2013 17:31

  …noi nu am reusit sa inscriem niciun proiect din 22 cate am avut, desi am fost foarte foarte bine pregatiti (PC-uri, net de mare viteza, teste peste teste, oameni instruiti). Se pare ca nu a fost suficient, dar suntem pregatiti sa mergem pana in panzele albe ….asteptam aliati.

 • 4. De eduard | 28 August 2013 17:22

  In ce tara traim daca nici cand vrei sa faci ceva,sa construiesti , sa deschizii o afacere nu esti lasat in pace, esti furat esti umilit . Cel mai cinstit guvern, cel mai de dreapta partid PNL, partidul PeNaL-ilor,mafia mafiilor.
  Am pierdut timp si bani , am crezut ca minist. finantelor chiar ar vrea sa faca ceva,stiam ca este mafie dar in nici un caz nu am crezut ca nu voi fi lasat sa trimit o simpla cerere on-line. Site-ul a fost blocat iar anumite firme au dat spaga ca sa intre si sa fie acceptate, cred ca nici nu au accesat site-ul au intrat direct. FELICITARI domnule Ponta ca ne furati pe fata. Ati distrus tara asta ,ati furat legal (prin ordonante)tara asta si vreti sa o parjoliti cu zambetul pe buze cum a facut-o prietenul si mentorul dumneavoastra Nastase sapte case,coruptul si mafiotul amic .

 • 5. De Ion | 28 August 2013 15:49

  Asta se numeste guvernare eficienta, papagalilor. :)

 • 6. De eu | 28 August 2013 15:43

  bataie de joc

 • 7. De bv | 28 August 2013 15:25

  S-a terminat vacanta iar cheltuielile trebuiesc recuperate , famiglia liberala Chitoiu & Rusianu a dat liber la spaga !

 • 8. De cretinoid | 28 August 2013 15:14

  si bine-inteles site-ul respectiv a fost facut de catre o firma prietena si a costat cateva sute de mii de euro daca nu mai mult Site pe care un student cu oarece notiuni in domeniu il face in 3 zile.

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Economic
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Un pont pe zi
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade