Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ministerul Tineretului: Rata sărăciei absolute, cea mai ridicată la grupa de vârstă 15-19 ani

Ministerul Tineretului: Rata sărăciei absolute, cea mai ridicată la grupa de vârstă 15-19 ani

Un articol de: |
Foto: stiripozitive.eu Economic

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a lansat luni în dezbatere publică Strategia Naţională pentru Tineret 2014-2020, scopul final fiind incluziunea socială a tinerilor.

Potrivit MTS, cea mai ridicată rată a sărăciei absolute, 8,45, se înregistrează la grupa de vârstă 15-19 ani, populația tânără cu vârste între 15 și 34 de ani fiind în prezent de 6 milioane, scrie Mediafax.

Strategia în domeniul tineretului are ca obiectiv principal incluziunea tinerilor pe patru paliere - cultură şi educaţie non-formală, participare şi voluntariat, muncă şi antreprenoriat, sănătate şi sport.

Obiectivul general al Strategiei vizează susţinerea participării active a tinerilor la viaţa economică, socială, culturală şi politică a ţării, asigurând oportunităţi egale de acces la educaţie, ocupare şi condiţii de viaţă decente, inclusiv pentru grupurile vulnerabile, pornind de la faptul că rata sărăciei absolute este cea mai ridicată la grupa de vârstă 15-19 ani, adică 8,4 %.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic