Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ministrul german al Economiei: Ideea ieşirii Greciei din zona euro "a pierdut din forţă"

Ministrul german al Economiei: Ideea ieşirii Greciei din zona euro "a pierdut din forţă"

Un articol de: |
Foto: presstv.ir Economic

Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, şi-a declarat din nou duminică scepticismul cu privire la capacitatea Greciei de a rămâne în zona euro, dar a adăugat și că scenariul de temut al renunţării acestei ţări la moneda comună 'a pierdut din forţă'.

Acesta consideră că Grecia probabil nu va putea să își respecte angajamentele cu creditorii săi internaționali – Uniunea Europeană, Banca Centarală Europeană și Fondul Monetar Internațional, relatează Bloomberg. Dacă se întâmplă aceasta, țara nu va mai primi un nou împrumut.

În opinia ministrului german, dacă sprijinul financiar internaţional pentru Grecia va înceta, acest lucru ar putea să-i determine pe greci să considere 'că ar fi mai înţelept să părăsească zona euro'. Dar 'pentru numeroşi experţi, pentru FDP (Partidul Liberal) şi pentru mine, ideea ieşirii Greciei din zona euro şi-a pierdut din forţa de altădată', a ţinut el să precizeze.

Citeşte mai multe despre:   ministrul Economiei,   Germania,   Grecia,   iesire din zona euro,   FMI,   BM,   UE
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic