Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Moneda euro a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 22 de luni

Moneda euro a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 22 de luni

Un articol de: |

Cursul de schimb euro-dolar a atins joi cel mai scăzut nivel din ultimele 22 de luni, investitorii estimând că politica monetară din Europa și cea din SUA vor urma direcții diametral opuse, potrivit Reuters.

În jurul orei 8,05 GMT, moneda unică europeană era cotată la 1,26955 dolari, cea mai scăzută valoare înregistrată după luna noiembrie 2012. Euro s-a depreciat și în raport cu yenul japonez până la 138,94 yeni față de 139,37 yeni miercuri seară.

În opinia analiștilor moneda euro este afectată de ultimii indicatori dezamăgitori referitori la starea de sănătate a economiei europene, care au alimentat speculațiile cu privire la o nouă relaxare a politicii monetare a Băncii Central Europene (BCE) la reuniunea care va avea loc joia viitoare.

În plus, cele mai recente comentarii ale președintelui BCE, Mario Draghi, sunt văzute de traderi ca o expresie a intenției BCE de a introduce noi măsuri de sprijinire a economiei, precum un program de achiziționare de active.

În schimb, pe celălalt mal al Atlanticului, economia americană înregistrează o relansare consistentă astfel că este posibil ca luna viitoare Rezerva Federală să pună capăt programului său de achiziționare de active, ceea ce ar da semnalul pentru începerea creșterii costului creditului.

Citeşte mai multe despre:   euro,   moneda euro,   cota euro,   euro-dolar,   politica monetara
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic