Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Moneda euro, la minimul ultimilor 11 ani faţă de yen, pe fondul temerilor privind Grecia

Moneda euro, la minimul ultimilor 11 ani faţă de yen, pe fondul temerilor privind Grecia

Un articol de: |
Foto: caleaeuropeana.ro Economic

Moneda euro s-a depreciat luni la minimul ultimilor 11 ani faţă de yen, iar costurile de finanţare ale Spaniei au atins un nou record, pe fondul revenirii în actualitate a temerilor privind ieşirea Greciei din zona euro, scrie Bloomberg.

Evoluția negativă este determinată și de  faptul că șase regiuni din Spania ar putea cere ajutor internațional financiar, ceea ce făcut ca randamentul obligaţiunilor de stat spaniole cu maturitatea la 10 ani să urce vertiginos la 7,368%, un nou record de la introducerea monedei euro.

Moneda euro s-a depreciat luni cu peste 1%, la 94,4 yeni, cel mai redus nivel din noiembrie 2000. În raport cu dolarul, euro a coborât cu 0,5%, la 1,21 dolari, după ce a atins un minim al ultimilor doi ani la 1,20 dolari.

O delegație comună a FMI, CE și a Băncii Centrale Europene este așteptată marți la Atena pentru a reevalua capacitatea țării de a depăși criza, însă analiștii sunt sceptici în privința verdictului.

Citeşte mai multe despre:   moneda euro,   obligatiuni,   ajutor financiar,   delegatie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic