Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Moody’s a retrogradat ratingul Hidroelectrica cu două trepte și a retras calificativele

Moody’s a retrogradat ratingul Hidroelectrica cu două trepte și a retras calificativele

Un articol de: |
Foto: cotidianul.ro Economic

Agenția Moody’s a retrogradat, joi,cu două trepte, ratingurile Hidroelectrica pentru datorii pe termen lung și pentru default (încetarea plăților), la Caa1, cu perspectivă negativă. De asemenea, a retras calificativele, ca urmare a intrării în insolvență a companiei.

Decizia reprezintă finalizarea procedurii de evaluare începute pe data de 20 iunie 2012, conform unui comunicat al agenției de rating, citat de Mediafax.

„Retrogradarea cu două trepte a ratingurilor Hidroelectrica la nivelul Caa1 vine după confirmarea intrării voluntare în insolvență a companiei, de către Tribunalul București, pe 20 iunie 2012,” a declarat vicepreședintele Moody’s Richard Miratsky, care a arătat că ratingul Caa1 reflectă un risc semnificativ de default și lipsa de predictibilitate a evoluțiilor viitoare la companie,  in cadrul procedurilor de insolvență.

Statul român deţine 80% din Hidroelectrica, astfel că Moody’s aplică metodologia corspunzătoare emitenţilor legaţi de guvern. În concordanţă cu această metodologie, ratingurile Hidroelectrica sunt susţinute de sprijinul potenţial din partea guvernului.

Tribunalul București a admis, pe 20 iunie, intrarea în insolvență a Hidroelectrica, după ce producătorul de energie a depus pe 15 iunie un dosar în acest sens. Cererea a avut la bază exclusiv lipsa lichidităților și erorile de management. Președintele Consiliului de administrație al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a negat că prin procedură s-ar urmări falimentul sau furnizorului de energie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic