Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica de la Baa3 la Ba1, în categoria speculativă

Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica de la Baa3 la Ba1, în categoria speculativă

Un articol de: |
Foto: evz.ro Economic

Agenția Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica cu o treaptă, de la Baa3 la Ba1. Astfel, compania a trecut de pe ultima treaptă a categoriei de investiții la prima treaptă a categoriei speculative. Calificativele au fost puse sub supraveghere pentru noi reduceri în așteptarea unui sprijin mai scăzut din partea guvernului.

„Măsura relfectă revizuirea în scădere, de la nivel ridicat la solid a așteptărilor agenției privind sprijinul potențial pe care Transelectrica îl poate aștepta din partea acționarului majoritar, guvernul român,” a declarat Richard Miratsky, vicepreședinte Moody’s și analist principal pentru Transelectrica, citat de Mediafax.

El a mai adăugat că evaluarea în vederea unei posibile noi retrogradări se va concentra pe analizarea lichidităților lichidităților companiei, care depind în mare măsură de capacitatea ei de a atrage finanțare externă pentru planul de investiții.

Citeşte mai multe despre:   Moody's,   agentie de rating,   transelectirca,   rating,   retrogradare,   categoria speculativa,   richard miratsky
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic