Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Noi măsuri de austeritate în Spania: TVA-ul va fi majorat de la 18% la 21%

Noi măsuri de austeritate în Spania: TVA-ul va fi majorat de la 18% la 21%

Un articol de: |
Foto: guardian.co.uk Economic

Spania anunță noi măsuri de austeritate. Astfel, TVA-ul va fi majorat de la 18% la 21%,  cheltuielile statului vor fi reduse, și se va renunța la primele pentru angajații publici, informează The Guardian.

TVA-ul redus pentru unele produse şi servicii va fi modificată de la 8% la 10%, iar taxa pentru bunuri de strictă necesitate va fi menţinută la 4%, a anunţat premierul spaniol, Mariano Rajoy, în parlamentul de la Madrid.

Măsurile prevăd o diminuare a numărului de companii publice, precum şi o scădere de 30% a numărului de consilieri locali, a spus Rajoy.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au ajuns, luni, la un acord pentru a susţine băncile spaniole, prin transferul unor fonduri de 30 de miliarde de euro până la sfârşitul lunii iulie, parte a planului de recapitalizare a sistemului bancar spaniol, puternic lovit de prăbuşirea pieţei imobioliare locale, cu fonduri de până la 100 de miliarde de euro de la statele zonei euro.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   TVA,   majorat,   21%
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic