Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale, stabilit la sfârșitul acestui an

Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale, stabilit la sfârșitul acestui an

Un articol de: |

Noul calendar de liberalizare a prețurilor gazelor naturale pentru populație va fi stabilit de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la sfârșitul acestui an, a anunțat președintele ANRE, Niculae Havrileț, potrivit Agerpres.

O soluție luată în calcul este stabilirea de praguri de consum, cantitatea ce depășește aceste praguri urmând a fi achiziționată din piața liberă.

"La gaze naturale, modificarea legii a introdus o altă dată pentru finalizarea dereglementării prețurilor, până în 2021. Ceea ce înseamnă că va trebui să impunem un alt calendar. Acest calendar va fi luat în discuție la sfârșitul anului, o să îl stabilim împreună cu Guvernul. Ne gândim să stabilim praguri de consum, iar depășirea acestor praguri să fie preluată din zona concurențială", a spus Havrileț.

Liberalizarea totală a pieței gazelor naturale, inclusiv pentru consumatorii casnici, era programată pentru 31 decembrie 2018. Acest termen a fost prelungit cu doi ani și jumătate prin votul Parlamentului.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic