Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Pană informatică de amploare în rețeaua franceză Orange: 26 de milioane de clienți au fost afectați

Pană informatică de amploare în rețeaua franceză Orange: 26 de milioane de clienți au fost afectați

Un articol de: |
Foto: capital.ro Economic

Aproximativ 26 de milioane de clienți ai rețelei franceze de telefonie Orange nu au putut beneficia de serviciile operatorului timp de circa opt ore în cursul zilei de vineri, după ce o pană informatică a cauzat întreruperea rețelei, potrivit AFP.
Serviciile de voce şi SMS ale operatorului au fost repuse la dispoziția clienților sâmbătă, la ora locală 0.30 (1.30, ora României), în timp ce serviciile de transfer de date urmau să fie restabilite "rapid", potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Oficialul a precizat că operatorul observă o „revenire progresivă la normal a serviciilor de schimb de date, care urmează să fie restabilite rapid".

Purtătorul de cuvânt al companiei a caracterizat acest incident drept „o pană informatică la un echipament esenţial", explicând că nu este "deloc vorba de un act răuvoitor".

Incidentul a afectat reţeaua în ansamblul său, pe întreg teritoriul Franţei, mobilizând 200 de ingineri şi tehnicieni.

 

Citeşte mai multe despre:   Orange,   telefonie,   clienti,   pana informatica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic