Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Patronat: Vânzările de lactate produse în România au scăzut cu 25% în ultimele două luni

Patronat: Vânzările de lactate produse în România au scăzut cu 25% în ultimele două luni

Un articol de: |

Vânzările de lactate produse în România au scăzut în septembrie şi octombrie cu 25% faţă de perioada similară din 2013, a declarat Dorin Cojocaru, președintele patronatului APRIL. Acesta spune că pe piața românească au intrat, la prețuri mici, produse din UE, după embargoul din Rusia.

„Vânzările de lapte produs în România merg foarte prost în ultimele două luni şi au scăzut cu 25% faţă de intervalul septembrie-octombrie 2013. De vină sunt scăderea puterii de cumpărare, care a diminuat consumul, dar, în primul rând, cantităţile mai mari de produse intrate pe piaţa românească din UE, la preţuri mici, după embargoul impus de Rusia", a spus preşedintele patronatului din industria laptelui pentru Mediafax.

El a afirmat că, din acest motiv, producătorii de lapte au ajuns să rămână în depozite cu stocuri de marfă mai mari decât în oricare dintre ultimii ani.

„A scăzut mult producţia de lapte în această toamnă. Ne omoară embargoul, pentru că vine lapte din străinătate, din ţări care înainte exportau în Rusia", a spus Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Citeşte mai multe despre:   vanzari de lactate,   produse lactate
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic