Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Penumbră legală pentru firmele offshore: Nu au obligația să indice toți acționarii și cazierul lor judiciar

Penumbră legală pentru firmele offshore: Nu au obligația să indice toți acționarii și cazierul lor judiciar

Un articol de: |

Statul nu va cere firmelor, care vor să obțină contracte publice, date complete privind acționariatul și cazierul judiciar pentru fiecare acționar cu peste 10% din titluri, având în vedere că un proiect aprobat în acest sens în Senat a fost propus pentru respingere în Camera Deputaților, anunță Profit.

Proiectul care impunea această obligație a trecut de Senat în mod tacit la finalul anului trecut și a ajuns acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional în privința sa.

Comisia de specialitate a recomandat însă deputaților, în raportul la lege, respingerea proiectului, în condițiile în care nici Guvernul nu susține adoptarea acestor prevederi.

Argumentele comisiei nu au ținut însă de fondul proiectului, motivul respingerii fiind că inițiativa modifica vechea ordonanță de urgență privind achizițiile publice, care între timp a fost înlocuită de un nou pachet de legi în domeniu.

Pachetul de legi privind achizițiile publice, adoptat anul trecut, menține prevederile legislației actuale, astfel încât autoritatea contractantă poate exclude din proceduri orice firmă cu privire la care a stabilit sau a luat cunoștință în orice alt mod că a fost condamnată prin hotărâre definitivă a unei instanțe judecătorești pentru participare al activități ale unei organizații criminale, spălare de bani sau finanțare a terorismului, corupție sau aexploatare prin muncă.

Citește și: Consiliul Concurenţei investighează 25 de bănci, IFN-uri şi societăţi de leasing. Vizate sunt inclusiv Unicredit Bank, BCR, Bancpost şi Raiffeisen BankBiserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoPSD amenință cu pușcăria angajatorii care nu plătesc contribuțiile. Patronii vor face concedieri sau își vor închide afacerile și se vor angaja la stat

Textul noilor legi nu specifică însă modul în care autoritățile pot obține aceste informații, ceea ce lasă loc speculațiilor, interpretărilor și în general, blocajului procedural.

 

 

 

Citește și: ”În 2018 PSD se pregăteşte să plece de la guvernare. Aduce economia într-o stare precară şi vrea să câştige alegerile din opoziţie” Florin Cîţu face analiza bugetului pe anul viitorVrei locuința ta, fără chirie? ANAF vinde CASE IEFTINE! Când încep licitațiile și ce pași trebuie urmațiIdeile comuniste ale premierului: Tudose vrea închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite


 

 

Citeşte mai multe despre:   off âshore
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic