Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Peste jumătate din totalul reclamațiilor din asigurări vizează doar două firme: Euroins și Astra (FOTO)

Peste jumătate din totalul reclamațiilor din asigurări vizează doar două firme: Euroins și Astra (FOTO)

Un articol de: |

Peste jumătate din sesizările legate de calitatea activității asiguratorilor români vizează două companii Euroins și Astra, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară.

Euroins a înregistrat 3.574 de plângeri din totalul celor 6.200 de sesizări înregistrate în primele 6 luni din acest an.

În total, Direcția Protecția Asiguraților din ASF a înregistrat 9.426 de petiții. Cifra include și solicitări de informații, reveniri/completări la petiții deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competență a ASF sau solicitări referitoare la alte direcții de specialitate.

În perioada ianuarie - iunie 2014, numărul petițiilor din sectorul asigurări înregistrate în mod unic pe petent, analizate și soluționate s-a cifrat la 6.278, în scădere cu 8,99% față de perioada similară a anului trecut.

5.889 de petiții (93,8%) au fost transmise de către asigurați sau păgubiți, iar 389 de solicitări au fost transmise de către service-urile auto.

Cele 6.278 de petiții înregistrate în mod unic analizate și soluționate reprezintă 0,0404% din numărul total al contractelor de asigurare aflate în vigoare și 1,51% din numărul total de daune avizate de către asiguratori în semestrul I al acestui an.


Foto: asfromania.ro

Citeşte mai multe despre:   euroins,   Astra,   reclamatii,   asigurari,   RCA,   ASF
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic