Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Planuri mari pentru Rompetrol: "Dorim să facem tot ce este posibil pentru a ajuta România să crească"

Planuri mari pentru Rompetrol: "Dorim să facem tot ce este posibil pentru a ajuta România să crească"

Un articol de: |
Foto: rompetrol.com Economic

"Peste 30% din petrolul utilizat în România este datorat materiei prime care circulă între cele două țări", a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședinte senior al KMGI. El a mai subliniat, conform dcnews.ro: "Dorim să facem tot ce este posibil pentru a ajuta România să crească. (...) România este casa noastră, iar intenția noastră este să transformăm țara într-un hub pentru operațiunile noastre de producție de energie și să generăm noi fluxuri de capital în regiune și în Europa. Vorbim aici despre operațiuni de distribuție și export. Așadar, în centrul parteneriatului româno-kazah se află angajamentul nostru de a derula afaceri profitabile împreună".

Citește și: ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luniCriminala de la metrou, reținută. Primele imagini cu femeia care a împins o tânără pe șineDe ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuPrețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din Austria

Vicepreședintele senior al KMGI a mai declarat că "fondul de investiții face parte din Memorandumul de Înțelegere semnat de compania noastră cu autoritățile române în 2013. Faptul că Ministerul Energiei a anunţat săptămâna trecută că a desemnat compania SAPE ca reprezentant, reprezintă un pas pozitiv și necesar realizat de statul român în demersul de îndeplinire a acordului din 2013. Anunțul reprezintă o veste bună pentru România. Prioritățile investiționale ale fondului comun de investiții vizează consolidarea activităților și operațiunilor KGMI, precum și crearea de noi locuri de muncă, cu un impact direct asupra economiei României. De asemenea, considerăm diversificarea surselor de distribuție ale petrolului o prioritate pentru România și Uniunea Europeană, după cum este relevant de raportul Cambridge Econometrics publicat în iulie 2016".

Azamat Zhangulov s-a plâns de  situația în care se află compania din cauza sechestrului pus de procurori pe activele rafinăriei Petromidia. "Rămânem în situația în care suntem, limitați de sechestrul pe activele noastre. În plus, suntem în așteptarea procedurii de privatizare a 26,67% dintre acțiuni. Până când va demara, așteptăm deblocarea unor fonduri de 200 milioane dolari. Așteptăm să primim permisiunea de a plăti aceste 200 milioane dolari către Trezoreria Statului. Este cu siguranță în interesul bugetului statului român să fie realizat acest lucru. Salutăm pașii pozitivi de săptămâna trecută. În același timp, ne dorim să vedem aceste asigurări publice traduse în acțiuni reale, în viitorul apropiat. Ne dorim să vedem un mediu sigur pentru investițiile noastre din România" a preciziat oficialul.

Citeşte mai multe despre:   Rompetrol,   KazMunayGas,   investitii in romania,   petrol
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic