Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ponta: Au fost reziliate contractele cu “băieții deștepți” din energie. Mediafax: E vorba de "denunțare", nu de "reziliere"

Ponta: Au fost reziliate contractele cu “băieții deștepți” din energie. Mediafax: E vorba de "denunțare", nu de "reziliere"

Un articol de: |

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri dimineață, că au fost reziliate toate contractele bilaterale făcute de Hidroelectrica cu “băieții deștepți” din energie, precizând și că este vorba despre contractele încheiate cu traderii de energie.

Veștile de la Hidroelectrica sunt foarte bune și că ce nu a reușit niciun guvern până acum, niciun președinte care se lupta pe la televizor, am reușit noi. Faptul că s-au reziliat, înțeleg, domnul ministru, toate contractele bilaterale, sper să se meargă până la capăt, se va merge până la capăt și faptul că nu mai pierdem peste un miliard și jumătate de euro în baza unor decizii, semnături ale domnului Videanu si ale altor domni ca și Videanu cred că e cea mai bună veste,” a spus Victor Ponta.

Mediafax prezizează însă că ar fi vorba de "denunțarea" și nu de "rezilierea" contractelor încheiate cu traderii de energie. De asemenea, contractele cu Alro, Elsid și Electrocarbon sunt în continuare în vigoare, anunță Mediafax.

În ultima perioadă, Euro Iosol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunțat că au fost denunțate contractele încheiate cu Energy Holding, Euro-P.E.C., EFT, Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie. Cel mai mare contrac denunțat, cel cu Energy Holding, avea ultimele trei acte adiționale semnate în perioada în care director general la Hidroelectrica era Mihai David, membru PSD.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, a intrat în insolvență luna trecută, la solicitarea Consiliului de Administrație. Motivul a fost scăderea cifrei de afaceri și creșterea datoriilor, pe fondul secetei din 2011 și a ceea ce ministrul Economiei a numit “un dezastru de management.”

Victor Ponta: S-au reziliat toate contractele cu “băieții deștepți” din energie
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic