Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Premierul Norvegiei: Vladimir Putin nu este o amenințare suficient de mare pentru a submina economic Europa

Premierul Norvegiei: Vladimir Putin nu este o amenințare suficient de mare pentru a submina economic Europa

Un articol de: |
Foto: scancomark.com Economic

Premierul Novergiei, Erna Solberg, a declarat, joi, că Europa nu trebuie să se teamă de consecințe negative ca urmare a deteriorii relațiilor cu președintele rus Vladimir Putin, relatează Bloomberg.

”Rusia nu este o economie suficient de mare și de aceea ea nu are o influență chiar atât de importantă asupra economiei europene'. Ca urmare a sancțiunilor instituite de UE și a sancțiunilor de răspuns din partea Rusiei a avut de suferit în primul rând domeniul piscicol, însă 'în Norvegia se înregistrează în continuare o bună creștere” a economiei, a declarat Solberg.

Norvegia, care nu este membră a UE, susține sancțiunile economice ale SUA și Europei.

Drept răspuns, Rusia și-a inițiat propriile sancțiuni, inclusiv embargoul asupra somonului din Norvegia, cel mai mare exportator de somon.

Oslo ”nu le va interzice ompaniilor din țară să facă afaceri cu parteneri ruși, dacă acest lucru nu încalcă sancțiunile”, a mai spus premierul norvegian.

Statoil, cea mai mare companie energetică națională a Norvegiei, și-a continuat parteneriatul cu Rosneft, în cadrul proiectelor petroliere și gazifere din Rusia, chiar și după introducerea sancțiunilor.

”În unele probleme, lucrurile își continuă mersul, deoarece aceasta este în avantajul țărilor noastre”, a explicat Erna Solberg.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic