Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Președintele Parlamentului European se teme de o explozie socială în Europa

Președintele Parlamentului European se teme de o explozie socială în Europa

Un articol de: |
Foto: trt.net.tr Economic

Într-un interviu pentru cotidianul german Bild, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat asupra riscurilor izbucnirii unei „explozii sociale în Europa”, în contextul tensiunilor tot mai mari din Spania.

„Protestele din Spania arată că ne amenință o explozie socială din cauza ratelor de șomaj foarte ridicate în rîndul tinerilor din Europa”, a declarat Martin Schulz.

Președintele PE a propus adoptarea unor noi programe europene „pentru crearea de noi locuri de muncă pentru această generație”.

Martin Schulz a precizat că situația din Spania nu este comparabilă cu cea din Grecia. „Țara are baze industriale solide și o administrație publică bine organizată”, a spus liderul PE.

Spania a anunțat noi previziuni economice sumbre, cu o continuare a recesiunii în 2013 și un nivel al șomajului mai dur decât se estimase inițial.

Citeşte mai multe despre:   Martin Schulz,   Parlamentul European,   explozie sociala,   Spania,   Grecia,   recesiune,   zona euro,   economie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic