Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Preţul grâului a ajuns la minimul ultimilor 10 ani

Preţul grâului a ajuns la minimul ultimilor 10 ani

Un articol de: |
Foto: ziuaconstanta.ro Economic

Prețul pentru tona de grâu a scăzut cu un sfert față de aceeași perioadă a anului trecut, arată calcule ale ZF, realizate pornind de la date publicate de Ministerul Agriculturii.

Acest lucru pune probleme mai ales fermierilor români, care sunt nevoiţi să plătească şi arenda pe lângă materiile prime agricole, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

Acesta a explicat că mulți dintre fermierii români nu au puterea financiară a investitorilor străini, așa că exploatează suprafeţe mici de teren „închiriate“ de la proprietari, pentru care plătesc o arendă.

„La o cheltuială de 3.000 - 3.200 lei pe hectar, cât e investiţia în materiile prime agricole, o producţie de 5 tone nu îţi ajunge să îţi scoţi cheltuielile, pentru că pe lângă input-uri intră şi arenda care reprezintă între 600 kg şi 1.000 kg de grâu. Astfel, ajungi la o producţie de 4 tone, pentru care preţul ar trebui să fie cel puţin 0,70 de lei kg ca să îţi recuperezi cheltuielile“, a afirmat Laurențiu Baciu.

Citeşte mai multe despre:   grau,   pretul graului,   laurentiu baciu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic