Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Privatizarea CFR Marfă a fost semnată, la ministerul Transporturilor

Privatizarea CFR Marfă a fost semnată, la ministerul Transporturilor

Un articol de: |

Privatizarea CFR Marfă a fost parafată luni după-amiază, după ce omul de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei GFR, s-a prezentat la Ministerul Transporturilor pentru semnarea actelor.

Contractul de privatizare a fost semnat în prezența ministrului Transportului, Ramona Mănescu, însă semnătura i-a aparținut șeful comisiei de privatizare, Cristian Ghibu.

Gruia Stoica are la dispoziție până la mijlocul lunii octombrie pentru a depune în cont cele 200 de milioane de euro, însă în termen de 30 de zile trebuie depus un avans de 10 milioane de euro. 

În cazul în care plata nu se va efectua, se suspendă procesul de privatizare iar compania intră în restructurare, cu un manager privat.
Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă a fost publicată la jumătatea lunii august în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Privatizarea CFR Marfa, parafata la Ministerul Transporturilor
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic