Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"

Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"

Un articol de: |
Foto: olteniteanul.ro Economic"Avem ceva probleme la recrutarea inginerilor. Se mai găsesc absolvenţi, nu atât de mulţi pe cât ne-am dori ca să îi putem tria (la fel cum fac angajatorii din industria auto - n.red.). S-a pierdut mult din interesul pentru industria metalurgică, sunt puţin absolvenţi din păcate şi majoritatea sunt slab pregătiţi. Dincolo de asta, ei nu ştiu engleză sau ştiu foarte puţină, ceea ce nu le permite să se dezvolte în condiţiile în care în companiile de astăzi aceste cunoştinţe sunt de bază”, spune Nicu Durău pentru ZF, adăugând că tinerii trebuie să depășească rapid acest ”handicap” al limbii.

Nicu Durău coordonează politicile de resurse umane pentru 2.500 de angajați la Slatina, respectiv 700 de oameni la Tulcea.  

Citeşte mai multe despre:   metalurgie,   Nicu Durău,   interes,   absolventi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic