Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Programul Prima Casă, extins şi pentru românii care locuiesc în străinătate

Programul Prima Casă, extins şi pentru românii care locuiesc în străinătate

Un articol de: |
Foto: ziarulfaclia.ro Economic

Românii care locuiesc în străinătate, cu permis de şedere şi de muncă, vor putea achiziţiona locuinţe prin programul Prima Casă.

Plafonul garanţiilor acordate exclusiv pentru aceştia va fi de 25 milioane lei, până la finele acestui an, informează Mediafax.

"Este o propunere venită din practică, prin care dorim să-i sprijinim pe românii care muncesc în străinătate să îşi achiziţioneze sau să îşi construiască o locuinţă. În acelaşi timp, măsura va contribui la o administrare mai eficientă şi la creşterea gradului de utilizare a portofoliului de garanţii din Programul Prima Casă", a declarat, într-un comunicat, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Finanţelor.

Garanţiile însumând 25 milioane lei, acordate până la finele anului românilor care locuiesc în străinătate pentru achiziţionarea sau construirea de locuinţe, provin din plafonul rămas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare în cadrul Programului Prima Casă.

 

Citeşte mai multe despre:   programul prima casa,   Prima Casa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic