Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Proiecte pentru dezvoltare la Camera de Comerţ şi Industrie a României: Parteneriatul public-privat, în contextul noii legislații pe achizițiile publice (VIDEO)

Proiecte pentru dezvoltare la Camera de Comerţ şi Industrie a României: Parteneriatul public-privat, în contextul noii legislații pe achizițiile publice (VIDEO)

Un articol de: |

În România ultimilor ani, sistemul parteneriatului public privat nu s-a bucurat de un cadru legislativ favorabil, menit să genereze investiţii în proiecte pentru dezvoltarea economică. În cadrul noii legislaţii privind achiziţiile publice, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a invitat reprezentanţi ai statului, dar şi din mediul privat pentru a dezbate acest mecanism în vederea unei colaborări de succes între cele două sectoare, informează B1 TV.

Există o piaţă a parteneriatului public privat în România? Dacă până acum această întrebare rămânea fără răspuns şi fără perspective reale, în contextul noii legislaţii privind achiziţiile publice, PPP-ul prinde conturul unui sistem menit să încurajeze şi să ofere proiecte benefice pentru dezvoltarea economică.

Proiecte pentru dezvoltare: Parteneriatul public-privat, în contextul noii legislații pe achiziții publice

Citește și: Shinzo Abe a venit în România însoțit de reprezentanții a 20 de companii japoneze: LISTA firmelor Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăDepinde calitatea/gustul mancarii din restaurante de echipamentele din bucatarie?

”Vorbim de o lege care există în Parlament, din câte știu eu, este pe la Comisia Juridică. Este o lege care a trecut de vreo trei ori de Camera Deputaților, de vreo două ori de Senat, a vizitat și Președinția, a vizitat și Curtea Constituțională, s-a întors la comisii. Cred că ar trebui, odată ce începe noua sesiune legislativă, să fie pusă ca prioritate. A fost un minus că am rămas cam singura țară care nu are o lege clară a PPP-ului. A nu se înțelege că pachetul acesta de legi cu achizițiile și concesiunile înlocuiește această lege a PPP-ului. Legea PPP-ului are prevederi speciale pe care le vedem că funcționează în foarte multe țări europene”, a declarat Mihai Daraban, președinte al CCIR.

Evenimentul organizat de CCIR a reprezentat, în premieră, spaţiul şi momentul în care susţinerea şi dezvoltarea acestor tipuri de parteneriate a întrunit atât reprezentanţi ai statului, cât şi ai sectorului privat.

Citește și: Agenţia Fitch a confirmat ratingurile Municipiului Bucureşti la nivelul "BBB"Efectele DEVASTATOARE ale CRIZEI politice: Cel mai slab leu din ISTORIE; Toți indicii bursieri, pe minusAșa arată AURUL Rusiei! Imagini UNICE cu rezerva de stat de la Moscova (FOTO)

”Eu zic că această lege a Parteneriatului public-privat se înscrie cu brio într-un proiect de țară al României pentru că la ceea ce ne-am propus (...) e nevoie și de acest ceva în plus, de această lege, tocmai pentru a putea promova. Și rolul Camerei de Comerț este, până la urmă, de a promova mediul de afaceri și mediul de business în țară, dar mai ales în străinătate”, a mai spus Mihai Daraban.

 

Citește și: HAOS după demisia Guvernului: Leul se PRĂBUȘEȘTE! Milioane de români, AFECTAȚIAnunț ȘOC! Sute de români vor deveni ŞOMERI! Una dintre cele mai mari fabrici își ÎNCHIDE porțileCât va costa mâncarea anul acesta. Primele semnale de la începutul lui 2018

Citeşte mai multe despre:   lege,   parteneriat public privat,   achizitii publice,   CCIR,   mihai daraban
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic