Protest în fața Guvernului: Zeci de datornici la bănci au ieșit în stradă pentru a cere lege pentru conversia creditelor în franci elvețieni (VIDEO)

Protest în fața Guvernului: Zeci de datornici la bănci au ieșit în stradă pentru a cere lege pentru conversia creditelor în franci elvețieni (VIDEO)
Foto: B1TV

Românii datornici la bănci au ieşit din nou în stradă! Clienţii cu împrumuturi în franci cer lege pentru conversia creditelor din moneda elvetiana in lei. Protestatarii s-au adunat pentru a cere socoteala guvernantilor dupa ce revendicarile le-au fost frecvent ignorate.

Aceștia s-au adunat în Piața Victoriei și cer conversia creditelor din franci elvețieni în lei. Unul dintre protestari a cerut o lege echitabilă atât pentru bănci cât și pentru clienți, afirmând că în condițiile actuale nu își poate plăti ratele din cauza creșterii cursului valutar.

Datornicii afirmă că au contract credite pe vremea când cursul valutar pentru franci elvețieni era în jur de 2 lei, iar în prezent acesta a ajuns aproape de nivelul cursului pentru euro, depășind 4 lei pentru un franc elvețian.

Unul din protestari s-a plâns că toate riscurile privind creditele sunt asumate de către cei contractează credite, aceștia având de plătit pe lângă rate și dobândă și comision de administrare, iar acum cu creșterea cursului le este imposibil. Acesta a cerut înțelegere din partea bancherilor pentru a putea continua plata creditului.

Protest în fața guvernului: Zeci de datornici la bănci au ieșit în stradă pentru a cere lege pentru conversiei creditelor în franci elvețieni

#DIRECT_ONE_qsypmu#

Urmăriți B1TV.ro și pe