Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la ministerul Sănătăţii în 2015 (VIDEO)

Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la ministerul Sănătăţii în 2015 (VIDEO)

Un articol de: |

În sfârşit aflăm una din cauzele situaţiei dezastruoase din sănătate. Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la Ministerul Sănătăţii în 2015. Asta reiese din raportul Curţii de Conturi pentru anul trecut. De asemenea, aparatura medicală cumpărată cu peste 55 de milioane de lei din bani publici de către unitățile medicale din țară nu a fost pusă în funcțiune sau nu a fost utilizată în scopul inițial, informează B1 TV.

61,7 milioane de lei este prejudiciul descoperit de Curtea de Conturi după ce a verificat modul în care spitalele au cheltuit bani virați de către ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală și echipament.

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primestePSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

”Este de notorietate faptul că investițiile la Ministerul Sănătății - a spus-o și ministrul Vlad Voiculescu în mai multe rânduri - se fac fără o fundamentare extraordinar de clară a nevoii acelei investitii, se fac fără o ierarhizare sau o prioritizare apropo de nevoile care sunt în zona respectivă, spitalele respective și se fac de asemenea fără monitorizarea efectelor acestor investiții.

Există un soi de tradiție în care o investiție înseamnă o listă de echipament. Dar un echipament, o aparatură medicală nu se cumpară doar ea. Trebuie amplasată undeva, trebuie să aiba personal care sa o deservească, trebuie să fie pusă în funcțiune, integrată în circuitele spitalului. Dar în acest moment lucrul acesta nu se întâmplă. Și exact asta trebuie schimbat. De aceea ministrul Voiculescu a anunțat că-și asumă crearea unui mecanism de fundamentare a oricărei investiții”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la Ministerul Sănătăţii în 2015

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Conturi,   raport,   spitale,   Ministerul Sanatatii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic