Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Raport BNR: 4 milioane de români nu muncesc și nici nu își caută un loc de muncă

Raport BNR: 4 milioane de români nu muncesc și nici nu își caută un loc de muncă

Un articol de: |
Foto: Antena3 Economic

Aproximativ 4 milioane de români cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani nu au, nu caută un loc de muncă şi nici nu desfăşoară o activitate pe cont propriu, conform Raportului BNR asupra inflaţiei prezentat joi de guvernatorul Mugur Isărescu.

Totodată, 10% din populaţia inactivă ar fi disponibilă să muncească deşi nu caută o slujbă.

Citește și: FALSELE REDUCERI. Cum își păcălesc magazinele românești cliențiiRomâncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealImprumut obtinut usor? Atentie la capcane!

Dintre cei care nu lucrează, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale şi postliceale sau o şcoală profesională.

O treime din populaţia inactivă este reprezentată de persoane în vârstă, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri, numai 80% sunt la şcoală, ceilalţi nefiind implicaţi în nicio activitate şcolară sau lucrativă.

Din rândul celor inactivi fluxul celor care intră sau care reintră în activitate este aproape nul în ultimii şase ani, potrivit News.ro.

Citește și: Un apropiat al premierului Ungariei cumpără cel mai important hotel din Satu Mare (FOTO)Străinii scot banii din România: SUTE de milioane de euro au dispărut în anul 2017VREMURI GRELE pentru români: Preţul pâinii ar putea CREŞTE

Jumătate din populaţia inactivă se regăseşte în mediul rural.

Concluzia documentului este că gradul de necorelare între cerinţele angajatorilor şi oferta de forţă de muncă disponibilă se accentuează, iar structura populaţiei inactive limitează potenţialul de detensionare al pieţei muncii.

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isărescu,   BNR,   loc de muncă
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic