Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Reformele din Arabia Saudită se confruntă cu provocarea locurilor de muncă

Reformele din Arabia Saudită se confruntă cu provocarea locurilor de muncă

Un articol de: |
Foto: english.alarabiya.net Economic

Reducerea ratei mare a șomajului stă la baza și este una din problemele pe care guvernul saudit vrea să le rezolve prin planul de reforme propus în aprilie în proiectul Viziunea 2030. Scopul acestuia nu este doar de a aduce mai multe persoane în rândul forțelor de muncă, dar și să le ofere abilități vocaționale necesare pentru sectorul privat.

Programul Național pentru Transformare, care setează termene pentru cinci ani privind implementarea Viziunii, a cerut ca rata șomerilor să scadă până în 2020 de la 11,6 la 9%. Fondul Monetar Internațional a avertizat anul trecut privind numărul foarte mare și în creștere a șomajului în rândul tinerilor, mai ales că mai bine de jumătate din populația Arabiei Saudite are sub 25 de ani.

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

Școli precum Institutul Suprem pentru Fabricarea Plasticatelor fac eforturi pentru tranformarea forței de muncă saudite, încercând să încheie decenii de dependență pe exporturile de petrol și să crească baza industrială a regatului, informează news-republic.com.

Mai mult de 6,5 milioane de străini au fost angajați anul trecut în Arabia Saudită, țară cu o populația de 21 de milioane de locuitori, dar în care mulți localnici refuză să practice meserii pe care le consideră degradante.

Numărul saudiților ce lucrează în sectorul public, unde programul este mai scurt și concediul mai lung, este aproape dublu față de numărul celor angajați în firme private.

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

Până în 2020, guvernul plănuiește nivelul salarial la 40% din bugetul național, față de 45% în acest moment, pentru a promova o cultură a performanței înalte în rândul muncitorilor.

Un alt obiectiv al programului este de creștere a numărului mare de femei pe piața muncii, oportunitățile de carieră pentru acestea fiind cele mai multe ori restricționate din cauza societății conservatoare islamice și dominat masculină a regatului.

Citeşte mai multe despre:   Arabia Saudită,   reforma,   locuri de munca,   piata muncii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic