Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Remus Vulpescu: Nu m-am consultat cu Victor Ponta când am cerut intrarea Hidroelectrica în insolvenţă

Remus Vulpescu: Nu m-am consultat cu Victor Ponta când am cerut intrarea Hidroelectrica în insolvenţă

Un articol de: |
Foto: evz.ro Economic

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica a fost o decizie şoc şi istorică, a declarat administratorul special al companiei, Remus Vulpescu. Mai mult decât atât, deşi acesta se afla la Viena împreună cu Victor Ponta, Vulpescu a declarat într-o emisiune televizată că nu a vorbit deloc cu premierul despre decizia de trimitere în insolvenţă a celui mai pare producător de energie din ţară.

Este o decizie şoc, nimeni nu se aştepta, dar toţi care au avut acces acces din 2010 până acum la datele financiare ale Hidroelectrica ar fi putut să constate că Hidroelectrica se suprapuea perfect peste definiţia noţiunii de insolvenţă, în sensul că avea flux de numerar negativ. A fost şi este o societate foarte bogată, care a devenit în timp totalmente lipsită de lichidităţi”, a spus Vulpescu la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de Pro TV.

Administratorul judiciar, Remus Borza, a spus că decizia intrării în insolvență a producătorului de electricitate trebuia luată de foștii directori ai companiei.

Starea de insolvență la Hidroelectrica nu s-a stabilit acum o săptămână, ci undeva acum 1-2 ani”, a spus Borza.

Surprinzător sau nu, decizia depunerii unei cereri la Tribunalul București de intrare în insolvență nu a fost discutată de administratorii companiei cu premierul, deși unul dintre ei se afla cu Victor Ponta la Viena. Vulpescu a recunoscut însă că a făcut o serie de sesizări către Ministerul Economiei.

Întrebat dacă s-a consultat cu premierul atunci când a decis să ceară insolvența companiei, Hidroelectrica, Vulpescu a spus "Nu".

Hidroelectrica a intrat în insolvență în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administrație. Motivele invocate au fost scăderea cifrei de afaceri și creșterea datoriilor.

Hidroelectrica, decizie istorică
Embed:

Citeşte mai multe despre:   hidroelectrica,   remus vulpescu,   Victor Ponta,   insolventa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic